Село біля Рівного відсвяткувало 5 століть з дня заснування (ФОТО)

фото - Фейсбук

Малий Житин відсвяткував 500-ту річницю заснування, пише Рівненська районна державна адміністрація. 12 серпня у Малому Житині відбулися урочисті заходи з нагоди відзначення 550-річчя заснування населеного пункту.

Крім того, голова райдержадміністрації вручив директору Маложитинської загальноосвітньої школи І ст. Тамарі Шахрайчук сертифікат на придбання обладнання для навчального закладу. 

У рамках святкування за активну життєву позицію, вагомий вклад у розвиток села видатним мешканцям села, учасникам АТО вручено Подяки від народного депутата України Юрія Вознюка, Почесну грамоту та подяку від Рівненської обласної ради, які вручив перший заступник голови обласної ради Сергій Свисталюк, Почесні грамоти та подяки Шпанівської сільської ради. 

Під час святкування мешканці села та гості переглянули концерт за участі місцевих колективів.

Весь день була виставка продаж виробів місцевих підприємців, виробів декоративно-ужиткового мистецтва, тож усі бажаючі могли придбати сувеніри для себе та родини. 

До святкування долучилися і співробітники 3-го державного пожежно-рятувального загону обласного управління ДСНС. Рятувальники влаштували справжнє водяне шоу для мешканців. Кожен охочий мав можливість приміряти бойове спорядження вогнеборця та посидіти у спецавтомобілі.

Окремо рятувальники продемонстрували мешканцям раритетний пожежний кінно-бочковий віз. Для присутніх, а особливо дітвори це було справжнє свято, яке залишило приємне враження на згадку.

Читайте також