Сертифікація вчителів: педагоги Рівненщини мають останній день, щоб зареєструватися

Сьогодні до 18:00 спливає термін реєстрації на сертифікацію вчителів. Квота на сертифікацію вчителів на Рівненщині становить 85 місць. Станом на 30 січня зареєструвалося 70 осіб.

Зареєструватися можуть вчителі, які мають стаж не менше 2 років від займаної посади.

Щоб зареєструватися, потрібно створити й заповнити реєстраційну картку-заяву, бланк якої формується із використанням спеціального сервісу, розміщеного на веб-сайті УЦОЯО у рубриці «Сертифікація педагогічних працівників», підготувати комплект реєстраційних документів і надіслати його до відповідного регіонального центру.  Про це йдеться на сайті УЦОЯО. Дату подання реєстраційних документів визначають за відбитком штемпеля відправлення на поштовому конверті (у випадку передавання нарочно — за днем отримання, зафіксованим у регіональному центрі). Усі документи мають бути надіслані (передані нарочно) не пізніше 31 січня.

Відомо, що в області серед вчителів, які зареєструвалися на сертифікацію, найбільше у Рівному (9) та Рокитному (7).

«Якщо брати місто Рівне, то тут велика кількість учнів, вчителів початкових класів, тому тут відсоток буде більший, а якщо брати маленький район, де невелика кількість вчителів, то ту не можна визначити, хто лідер, а хто не лідер», - розповідає начальниця відділу загальної середньої та дошкільної освіти УОН РОДА Вікторія Кацеба.

Ті педагоги, які успішно пройдуть сертифікацію, зможуть отримувати до 20% доплати від посадового окладу.

Нагадаємо, 29 лютого 2020 року відбудеться перший етап сертифікації — незалежне тестування фахових знань та умінь учителів початкової школи. Тест міститиме 100 завдань з вибором однієї правильної відповіді, на виконання яких відведено 180 хвилин.

Читайте також