Ще дві школи Рівненщини - на карантині

Рішення про закриття на карантин Бочаницької та Іллінської шкіл ухвалили 30 січня члени комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в районі під керівництвом голови РДА Василя Романюка. У залежності від ситуації карантин триватиме 10 днів, починаючи з 31 січня, повідомили в Гощанській РДА.

Станом на 30 січня в 28 закладах освіти району зафіксовано 351 відсутню на уроках дитину, повідомив начальник відділу освіти РДА Олексій Савонік. Найбільше учнів не прийшло на уроки 30 січня в Бочаницькій (36 із 95, або 38%), Іллінській (46 зі 106, або 43%) і Красносільській (22 із 67, або 33%) школах. Чимало дітей пропустили навчання в Гощанській (50 із 465) і Тучинській (31 із 353) школах, Гощанській гімназії (35 із 377), Горбаківському НВК (32 з 210). Від загальної кількості учнів (3020) в освітніх закладах району кількість відсутніх на уроках становить 11,6%. Інформація про відвідування учнями шкіл у відділі освіти РДА оновлюється щодня.

Водночас медичні працівники району припускають, що в зв’язку з масовим поширенням інформації про ріст кількості хворих на грип в області й загалом Україні причиною відсутності певної кількості дітей у школах є надмірна обережність батьків. Дитина може бути цілком здоровою, але задля уникнення ризику підхопити вірус грипу її залишають удома.

Зокрема 30 січня безпосередньо до фахівців закладів ПМСД звернулося понад 170 мешканців району. Однак кількість відсутніх дітей у школі не завжди співпадає з кількістю звернень до фельдшерів місцевих ФАПів. Скажімо 30 січня у ФАП села Бочаниці звернулися 30 дітей, а тим часом у школі були відсутні 36 учнів. Така сама ситуація й у Горбакові, де з 32 відсутніх у школі дітей в амбулаторію звернулися лише четверо.
Під час засідання комісії Василь Романюк наголосив на посиленні інформаційно-роз’яснювальної роботи, необхідності проведення щеплень.

До слова кажучи, згідно інформації помічника лікаря-епідеміолога Гощанського відділення ДУ «Рівненський обласний лабораторний центр» МОЗ України Сергія Гуменюка, у період із 24 по 30 січня на грип та ГРВІ в районі захворіло 180 осіб. Це 66% до епідемічного рівня захворюваності. Порівняно з минулим цього тижня ріст захворюваності збільшився на 73%. У зв’язку із цим, починаючи з 30 січня, у районі щодня проводитиметься моніторинг кількості хворих на грип і ГРВІ. Також важливо дотримуватися основних заходів профілактики: часте миття рук, уникання місць великого скупчення людей, проведення вологих прибирань і провітрювання приміщень. А найдієвішим заходом профілактики є щеплення проти грипу.

Тому лікарі закликають мешканців району не вдаватися до самолікування, а вчасно звертатися за допомогою до сімейного лікаря в разі недуги. В ідеалі ж слід увести в організм профілактичну вакцину.

Нагадаємо, наразі на Рівненщині вже 56 навчальних заклади тимчасово припинили навчання. 

Читайте також