Ще дві судді з Рівного пройшли перевірку на відповідність займаній посаді

3-го липня 2018 року на засіданнях колегій Вищої кваліфікаційної комісії суддів України проводилися співбесіди та визначалися результати кваліфікаційного оцінювання 50 суддів місцевих та апеляційних судів на відповідність займаній посаді. У разі позитивного результату, суддю призначають на посаду строком на п’ять років.

З 50 суддів, які проходили співбесіду, успішно пройшли кваліфікацію 40 суддів. Натомість одна суддя отримала негативну оцінку про те, що вона не відповідає займаній посаді. Ще 9 суддям оцінювання перенесли або призупинили з тих чи інших причин.

До слова, серед цієї кількості було і двоє суддів з Рівненського апеляційного господарського суду, які успішно пройшли кваліфікаційне оцінювання.

Мова йде про Олену Крейбух, яка набрала 800,7 балів, та Галину Бучинську, яка, до речі, отримала другий найвищий бал з-поміж усіх 50 суддів - 839,3. Відтак, Вища кваліфікаційна комісія суддів ухвалила, що обидві судді з Рівного відповідають займаній посаді.

Нагадаємо, що раніше таку кваліфікацію вже пройшли чотири судді з Рівного - Андрій Василишин, Юлія Романюк, Вадим Торчинюк та Володимир Іващук. Усі вони також отримали позитивну оцінку.

Читайте також