"Ще кілька таких днів, і смертей стане більше": Сафонов розповів про covid-ситуацію на Рівненщині

На Рівненщині з кожним днем погіршується ситуація із захворюваністю на коронавірус. Це підтвердив головний санітарний лікар області Роман Сафонов.

Сьогодні у Рівненській ОДА відбулось засідання комісії ТЕБ та НС, на якому посадовець акцентував увагу на можливостях медичної системи області.

"Станом на 16-ту годину сьогодні вже майже 800 хворих і більше півтора десятка смертей. За результатами аналізу 14 днів - у Рівненській області продовжує спостерігатись тенденція до зростання захворюваності. 370 дітей захворіло цього тижня. Найчастіше хворіють діти шкільного віку (95%)", - зазначив пан Сафонов.

За його словами, зростання рівня захворюваності відмічається в переважній більшості тергромад. Найвища динаміка у Березнівській, Вараській, Гощанській, Дубенській, Дубровицькій, Здовбицькій, Клеванській, Зорянській, Острозькій,Радивилівській, Шпанівській громадах.

"Колись я порахував, що медична система витримає не більше 10 тисяч активних хворих. Вже маємо більше 9 тисяч. Тобто, ще 3-4 дні до тисячі хворих на день  - і ефективне надання медичної допомоги стане неможливим. Ліжок вистачить - в нас немає стільки медиків. Проктологи, гінекологи, логопеди не можуть надавати кваліфіковану медичну допомогу. Ще раз - 3-4 дні у такій самій динаміці і показники смертності зростуть у кілька разів", - наголосив головний санітарний лікар області.

Читайте також