Ще одна громада на Рівненщині закликає своїх мешканців не нести на могили пластикові квіти

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

На кладовищах Миляцької сільської громади Сарненського району Рівненської області заборонили використовувати вінки на інші штучні вироби із пластикових матеріалів. Відповідне рішення прийняв виконком ради ще 31-го березня. 

Напередодні поминальних днів утриматись від пластикових квітів закликає і Дубенська міська рада та її виконавчий комітет.

"Адже пластикова атрибутика для цвинтарів становить серйозну загрозу навколишньому середовищу та здоров’ю людей. Коли штучні квіти та вінки втрачають свій колір та форму, вони потрапляють на сміттєзвалища та отруюють природу. Варто усвідомити та зрозуміти: масове використання штучних квітів загрожує екологічною катастрофою!", - зазначають у повідомленні Дубенської міської ради. 

Також додають, що "утилізувати поминальні символи майже неможливо, розкладається такий штучний матеріал надзвичайно довго. А, як стверджують екологи, під час їх спалювання у повітря викидається діоксин та інші небезпечні токсичні речовини, котрі несуть загрозу для здоров’я людини. Крім того, такі викиди спричиняють виникнення онкологічних захворювань".

Розуміючи шкідливість пластикових квітів і вінків, у європейських країнах вже давно заборонене їхнє використання.

Тож, мешканців просять нести на кладовища до рідних вінки з живих квітів та хвої, живі квіти, висаджені в ґрунт, сухоцвіти, лампадки та свічки.

Читайте також