Що буде з курсом гривні далі?

Курс гривні стабілізується на раніше спрогнозованому урядом середньорічному рівні у 27 гривень за долар протягом місяця, після чого можливе зміцнення національної валюти. Про це повідомляє УНІАН.

Такої думки дотримується керівник аналітичного департаменту Concorde Capital Олександр Паращій.

«Помірна девальвація - тільки плюс для економіки. Ситуація складається так, що ми виходимо на торішній прогноз Мінекономіки за курсом - 27 гривень за долар в середньому за рік. Думаю, протягом місяця десь на такому рівні й стабілізується курс, а потім гривня може зміцнитися», - сказав експерт.

Він пояснив, що з точки зору торгового балансу – експорту та імпорту – ситуація сприятлива для України, а на ринок тиснуть невизначеність і панічні настрої.

«Паніка пройде. Можливо, в якийсь момент в найближчому майбутньому на гривню тиснутиме вихід іноземних спекулянтів з ОВДП. Але коли це все тиск закінчиться, на перше місце вийде фактор торгового балансу», - пояснив Паращій.

Національний банк України на четвер, 19 березня, встановив офіційний курс гривні до долара США на рівні 27,27 грн/дол., до євро - на рівні 29,79 грн/євро. На міжбанківському валютному ринку котирування гривні до долара США до полудня становили 27,80/27,85 грн/дол., до євро – 30,15/30,18 грн/євро.

Вартість долара США в обмінних пунктах Києва на ранок 19 березня залишається на вчорашньому рівні 28,50 грн за долар, вартість євро просіла до 30,90 грн.

Читайте також