Що почитати рівнянам у дорозі?

фото ілюстративне

Сумки зібрані, документи перевірені. Залишилося тільки дістатися до бажаного місця відпочинку і там вже ух-ху... Але до нього ще треба добратися і іноді, здається, що ця відстань вимірюється довжиною у вічність. Якщо вас очікує саме така довга та виснажлива поїздка, ми знаємо, як вам допомогти.

Пропонуємо вам підбірку книг для читання в дорозі. Це динамічні романи, які захоплюють і геть позбавляють відчуття часу і простору. Вони зуміють скрасити ваш час в поїзді, автобусі чи просто по дорозі на роботу. І щоб книги не займали багато місця в валізах чи сумці, усі підібрані твори в м'якій палітурці.

Тож, не відмовляйте собі в задоволенні насолоджуватися шелестом сторінок подалі від дому.

 

«Спрага», Ю Несбі

Головний герой - Харрі Холе - талановитий детектив з непростим характером. Він вирішив відійти від справ і почав викладати в поліцейській академії. Але мирне життя тривало недовго. У місті стали виявляти трупи жінок з укусом на шиї. Відомо, що вбивця знаходить жертв на сайтах знайомств. Він призначає побачення, на яких знекровлює дівчат. Але вампірів не буває, а це значить, що черговий маніяк вийшов на полювання. Харрі Холе не може залишити без уваги таку незвичайну справу. До того ж, ця історія якось пов'язана з його власним темним минулим.

Книга «Спрага» - це непередбачуваний гостросюжетний детектив, реалістичність якого проймає до мурашок.

 

 «За мить до Падіння», Ноа Гоулі

Приватний літак - ідеальний засіб пересування, швидкий і комфортний. Цього разу все було як завжди. Одинадцять пасажирів - багаті, впливові особи і художник Скотт Берроуз, який відчуває творчу кризу, - зайняли свої місця в розкішному бізнес-джеті. Але вже менш ніж через півгодини після вильоту літак звалився. Вижити вдалося лише Скотту і чотирирічному синові медіамагната.

Що стало причиною аварії? Технічна несправність? Теракт? Або це підстроєна ліквідація когось із пасажирів? І як серед багатіїв виявився простий художник?

В ході розслідування проллється світло на похмурі таємниці людей, які випадково опинилися разом на одному рейсі. Або все ж не випадково?

 

 «Один плюс один», Джоджо Мойес

Напевно, у кожного в житті були моменти, коли відчуття самотності і життєві негаразди викликали бажання опустити руки. У такій ситуації опинилася і Джес Томас. Залишившись без чоловіка, вона змушена працювати на двох роботах, щоб підняти дітей. Її син піддається жорстоким нападкам з боку однокласників. А дочка наділена приголомшливими математичними здібностями. Перемога в олімпіаді забезпечить дівчинці місце в престижному навчальному закладі. Але проводитися конкурс буде в Шотландії, а туди ще потрібно якось дістатися! І тут на допомогу приходить підприємець Ед Ніколсон, у якого Джес працює прибиральницею. Ед теж переживає не кращі часи. Але він готовий на своїй машині відвезти жінку і її дітей на олімпіаду. Так герої втягуються в захоплюючу пригоду. Кілька днів в дорозі будуть насичені важливими і цікавими подіями. Книга «Один плюс один» напевно зацікавить тих, кому випала довга дорога в компанії з незнайомими попутниками.

 

 «Вбивство в «Східному експресі», Агата Крісті

Це один з найвідоміших творів Агати Крісті про Еркюля Пуаро. Знаменитий детектив відправляється в подорож на поїзді по Європі. У «Східному експресі» зібралася досить різношерста публіка - люди різних національностей і станів. Але найбільше Пуаро запам'ятався американець Ретчетт. Він попросив детектива стати його охоронцем під час подорожі, так як був впевнений, що його хочуть вбити. Еркюль відмахнувся від нав'язливого пасажира і не надав значення його словам.

Вночі поїзд застряє в пастці снігових заметів, а Ретчетт знаходять мертвим у його купе. Еркюль Пуаро починає розслідування загадкового вбивства. У замкнутому просторі поїзда, відрізаного від зовнішнього світу, під підозрою кожен.

 

 «Дивна книга істин», Сара Уінман

Це чарівна історія про людей, чиї долі одного разу переплелися.

Дивнії Лад 89 років. Вона живе в невеликому вагончику, далеко від людей. Годинами жінка вдивляється в далечінь, сидячи на узбережжі Корнуолла. Дивні чутки ходять про неї. Одні кажуть, що Дивнія відьма, інші вважають її русалкою.

Френсіс Дрейк - молодий хлопець. Після війни його терзають душевні рани і жахливі спогади. Френсіс пообіцяв загиблому на війні товаришеві доставити лист до його батька. З цією метою він приїжджає в Корнуолл. Там хлопець зустрічає Дивнію.

Разом герої міркують про життя і впадають у спогади. Чудеса, збіги, всеосяжна любов до світу - теми, які зачіпає ця світла книга.

 

«Збирач кісток», Джеффрі Дівер

У Нью-Йорку з'явився небезпечний маніяк. Він не просто вбиває своїх жертв, його зухвалості вистачає на гру з поліцією. Вбивця залишає на місцях злочину підказки про те, де і коли буде здійснено наступне злодіяння. Підказки - це речові докази майбутнього вбивства. Але поліція все одно не встигає запобігати злочинам. За допомогою звертаються до талановитого судмедексперта – Лінкольна Райма. В результаті нещасного випадку чоловік виявився прикутий до ліжка, тому в помічниці він бере детектива Амелію Сакс.

Разом їм належить зібрати неймовіро складний пазл з підказок маніяка. Щоб розгадати його послання доведеться досконально вивчити походження кожного речового доказу. Що ж хоче сказати вбивця?

 

 «Лонтано», Жан-Крістоф Гранже

Книга «Лонтано» - це ще один захоплюючий трилер в нашій добірці. У центрі уваги сім'я Морванів. Батько працює в поліції. Його дочка безуспішно намагається побудувати кар'єру актриси і підробляє в ескорт-агентстві. Молодший син став успішним фінансистом, а старший - Ерван - продовжує справу батька.

Чергове розслідування Ервана стосується низки вбивств. Почерк злочинця такий же, як у Людини-цвяха. Ця особа промишляла в сімдесятих роках в Конго. Але та Людина-цвях була спіймана старшим Морваном. Ситуація ускладнюється напруженими відносинами між членами родини. Чи зможуть вони забути про розбіжності і виступити єдиним фронтом? Або розслідування Ервана остаточно роз'єднає сімейство і поставить під загрозу життя потенційних жертв?

 

 «Померти знову», Тесс Герритсен

Екзотичне сафарі в Ботсвані обертається моторошної трагедією. Бажання групи туристів подивитися на диких кішок призвело їх до загибелі. А через шість років, уже в Бостоні, був по-звірячому вбитий мисливець і таксидерміст Леон Готт. Як з'ясувалося, він був батьком одного з учасників того нещасливого сафарі. Цілком можливо, що між цими смертями є зв'язок. До того ж, на тілі Леона були виявлені сліди кігтів.

За розслідування беруться детектив Джейн Ріццолі і патологоанатом Маура Айлз. Вони знаходять Міллі Джекобсон, вона єдина вижила в сафарі. Дівчина досі не оговталася після трагедії, але тільки вона може допомогти пролити світло на цю загадкову історію. Для цього їй доведеться зіткнутися віч-на-віч з найбільшим страхом...

 

 «Твін Пікс. Таємний щоденник Лори Палмер», Дженніфер Лінч

«Твін Пікс» - знаменитий серіал ХХ століття. Його сюжет побудований на загадкову смерть Лори Палмер. Розслідувати цю справу покликаний агент ФБР Дейл Купер. Поступово він дізнається, що тихе містечко Твін Пікс таїть багато похмурих таємниць, а його жителям є що приховувати.

Книга «Твін Пікс. Таємний щоденник Лори Палмер» написана дочкою одного з творців серіалу. Оповідання ведеться від імені Лори. Щоденник дозволяє дізнатися більше про життя дівчини, її взаємини з жителями міста, про страхи і надії. Цей твір - справжня знахідка для всіх шанувальників серіалу. Воно зачіпає моменти, які не були висвітлені в серіалі. Якщо ж Ви не знайомі з екранною Лорою Палмер, то перед Вами сповідь дівчини, чиє життя раптово обірвалося за невідомих обставин.

 

«Один момент, один ранок», Сара Райнер

Іноді у нас з’являється бажання щось зробити, щоб змінити життя на краще. І частенько ми обіцяємо почати з понеділка, наступного місяця або року. Але настає той самий понеділок, і ми знову відкладаємо зміни ще на тиждень.

Насправді, щоб змінити життя, потрібен всього лише один момент. Це підтверджує історія трьох жінок, описана в книзі «Один момент, один ранок». Це була звичайна поїздка в метро на роботу. Все як завжди. Але одна непередбачена подія спровокувала героїнь круто змінити своє життя. Те, що сталося змусило їх переосмислити свої цінності та звички.

Якщо Ви давно мрієте змінити звичне життя, ця історія надихне на рішучі кроки.

 

 «Лавандова кімната», Ніна Георге

Коли складно розібратися в своїх почуттях, можна взяти книгу і знайти в ній відповіді на питання. Так вважає і Жан Егар. Він відкрив плавучий книжковий магазин у набережній Сени і дав йому назву «Літературна аптека». Так чоловік підкреслив цілющий вплив книг. Жан вважає, що література - такі ж ліки, як і медикаменти. Правда, сам Егар не може вилікуватися від туги ось уже двадцять один рік. Пережита втрата отруює його життя, а болісні спогади не дають спокою.

Але одного разу несподіваний збіг обставин спонукає Жана до рішучих дій. Він піднімає якір і відправляється в літню подорож до серця Провансу. Чи зможе поїздка пробудити його до життя і подарувати надію на новий початок?

 

«Холоднокровне вбивство», Трумен Капоте

Перед Вами роман-репортаж. Книга заснована на реальних трагічних подях. У 1959 році в селищі Холкомб (штат Канзас, США) була вбита сім'я фермерів - чоловік, дружина і двоє дітей. Трумен Капоте приїхав на місце злочину і провів своє власне розслідування. Він опитав свідків і учасників подій. Йому вдалося зібрати інформацію і про вбивць - їхнє дитинство і спонукальні мотиви. Всю отриману інформацію Трумен структурував і підніс як художній твір.

Книгу «Холоднокровне вбивство» не можна назвати типовим детективом. Увага більше загострюється на психологічних аспектах, ніж на пошуку винних. Що рухає лиходіями, хто і чому стає жертвами? Як натовп реагує на злочини, і які почуття викликають вбивці? Ось ті питання, які піднімаються в творі.

Читайте також