Що подарувати дитині на День святого Миколая: прості та корисні ідеї

Не за горами День святого Миколая і багато батьків вже подумувати над тим, чим ж порадувати улюблене чадо. Діти не соромляться "замовляти" у Миколая бажані подарунки. Часто це смартфони, ігрові приставки, планшети та інші сучасні гаджети. Звісно, такий подарунок порадує будь-якого хлопчика чи дівчинку і їм буде чим похизуватися перед друзями. Однак, ми підібрали більш практичні та корисні подарунки для діток на це свято.

Тип подарунку залежить від віку та статі, однак є універсальні презенти, які стануть у нагоді як маленьким дітям, так і підліткам.

Книга

Красиве ілюстроване видання з цікавим наповненням або ж розважальними вкладеннями порадують маленьких дітей та розвиватимуть навички читання та образне мислення. Для старших дітей можна підібрати пригодницькі романи або ж книги сучасних авторів, які прийдуться їм до смаку.

Спортивний інвентар

Замість гаджетів, з якими діти можуть годинами не підводитися з дивану, краще подарувати речі, які мотивуватимуть займатися спортом. Для хлопців - футбольні чи баскетбольні м`ячі, спеціальне взуття, бейсбольна рукавичка, боксерська груша та інше. Для дівчат - красива спортивна форма, танцювальні туфлі, абонемент у басейн або на дитячу аеробіку та інвентар, який для цього необхідний. І дівчатка, і хлопчики будуть у захваті від роликів, самокату чи скейту.

Набір для хобі

Якщо Ваша дитина має якесь захоплення, то варто пов`язати подарунок із ним - образотворче мистецтво, вишивання, гончарство, рукодільство та інше.

Сприятимуть розвитку дитини нові кисті, фарби, матеріали для рукодільства, полотна для картин, набори для вишивки та багато іншого.

Корисні солодощі

Традиційно на День святого Миколая діти отримують солодкі подарунки під подушку. Шоколадні цукерки різних видів часто видавали працівникам державних підприємств та установ. Однак, не завжди надмір шоколаду та цукру добре впливає на організм дитини. Отож, батьки починали марафон "заховай цукерку від дитини".

На українському ринку є велика кількість натуральних солодощів, які є корисними для дітей. Пастила, сухофрукти, карамелізовані горіхи та фруктові чипси. Такі смаколики є не менш смачними, ніж цукерки, але більш корисними.

Настільні ігри

Приємним і корисним для дитини буде подарунок шахів або шашок чи будь-якої іншої настільної гри.  Цей подарунок особливо корисний ще й тим, що батьки, граючи із дітьми у ці ігри, мають змогу якомога більше часу проводити з ними.

Читайте також