Що потрібно знати рівненським батькам про медичний огляд школярів у 2021

Фото - відкриті джерела

Медичний огляд школярів та що потрібно знати про його проходження у 2021 році:

  • У новому навчальному році школярам потрібно пройти медичний огляд та отримати відповідні медичні довідки. 
  • Цьогоріч у проведення медоглядів корективи внесла епідемія коронавірусної інфекції, тривалий карантин.
  • Тому, враховуючи вимоги чинного законодавства та офіційні роз’яснення Міністерства охорони здоров’я та Головного санітарного лікаря України надаємо роз’яснення щодо умов проходження медогляду школярами в 2021 році.

Про це інформують у Рівненській міській раді.

Варто зазначити, що лише першокласники повинні пройти медогляди в серпні, школярі інших вікових категорій – впродовж року. Цей медичний огляд прив’язується до дня народження дитини та діє один рік. Відповідальність за проходження медичного огляду покладається на батьків, - зазначив начальник управління охорони здоров’я Віктор Іськів.

Щоб розпочати процедуру проходження профілактичного огляду школяра необхідно перш за все звернутися до сімейного лікаря/педіатра з яким укладена декларація. Медичний профілактичний огляд дитини проводиться в присутності батьків або інших законних представників у медичному закладі.Після проходження щорічного обов"язкового огляду учень отримує довідку форми 086-1/о «Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду» та 086-2/о .

Учням, у яких відсутні обов’язкові профілактичні щеплення згідно українського календаря щеплень (затвердженого наказами МОЗ № 595 16.09.2011, № 551 від 11.08.2014, № 947 від 18.05.2018), може бути відмовлено у видачі довідки форми 086-1/о.

Схема періодичності обов’язкових медичних оглядів:

  • 6,11 років – 1 раз в рік ( хірург, офтальмолог, стоматолог, інші спеціалісти за показами, аналіз крові);
  • 7,8,9,10,12,13 років – 1 раз в рік лікарем-педіатром або сімейним лікарем, інші спеціалісти та додаткові методи досліджень за показами;
  • 14,15 років – 1 раз в рік (стоматолог, гінеколог дитячий за показами, дитячий хірург, ендокринолог, психолог за показами, флюорографія, аналіз крові);
  • 16,17 років – 1 раз в рік (стоматолог, гінеколог дитячий за показами, флюорографія).

Читайте також