Що потрібно зробити весною на городі, щоб позбутися від капустянки раз і назавжди

Капустянка – це городній шкідник, який поїдає молоді рослин, коріння та коренеплоди. Зазвичай, капустянки оселяються на тих городах, де багато компосту, гною та перезволожений ґрунт. Ці великі шкідники вміють літати, плавати та рити нори в землі. Якщо їх не позбутися, то рослини будуть страждати або взагалі загинуть. Тому, кожний городник хоче якнайшвидше позбутися від такого гостя на своїй ділянці.

Існує кілька перевірених способів, як з легкістю прогнати капустянку з городу, без шкоди для культур.

Мило господарське

Цей копійчаний засіб чудово відлякує капустянку. Для приготування розчину, необхідно розчинити 10 грамів мила та 2-3 ч. л. прального порошку у 5 л. води. Отриманий розчин потрібно налити в усі існуючі нори й почекати, поки виповзуть шкідники та знешкодити їх. Важливо, якщо нори знаходяться поруч з рослинами, то використовувати мильний розчин не можна.

Інсектицидні засоби

Для приготування смертельної приманки, потрібно змішати зерна кукурудзи та інших круп, додавши до них кілька крапель соняшникової олії й будь-який інсектицид. Отриману суміш слід покласти у нори й поївши цієї приманки, капустянка загине.

Готові приманки

У спеціалізованому магазині можна придбати вже готові приманки, які є отруйними для капустянки. Продаються вони у вигляді гранул, а їх запах дуже приваблює шкідників.

Щоб назавжди позбутися капустянки, потрібно на городі викопати лунки, насипати в них гранули та зверху посипати землею.

Джерело: "Доброта"

Читайте також