Що робити в серпні на городі, щоб мати гарний врожай наступного року

Фото - відкриті джерела

Ранки свіжі, дні щедрі, вечори запашні від запаху нічної фіалки. Саме зараз самий час подбати і про врожай, інформує Порадник.

Якщо ви підгодуєте в перших числах серпня плодові дерева фосфорно-калійними добривами, це допоможе деревам краще перенести зиму. А після збору врожаю ранніх яблук і груш, через два тижні, обов'язково підживіть дерева ще раз, тому що зараз їм потрібна органіка. На один квадратний метр внесіть чотири-п'ять кілограмів перегною і близько сорока грамів амофоски.

Зверніть увагу, щоб під кронами дерев не було порослі та бур'янів. Зараз намагайтеся не поливати плодові дерева рясно, інакше плоди можуть почати обпадати раніше покладеного строку.

У серпні потрібно подбати про кущі малини, аґрусу й смородини. Щоб одержати гарний урожай у наступному році, постарайтеся вирізати всі старі гілки на смородині та аґрусі і внести добрива. Якщо ви зробите це, то наступного року плоди будуть більшими і солодкими.

Малину в серпні теж варто підживити перепрілою органікою, шар добрива може досягати семи сантиметрів. У малини також потрібно обрізати дощенту всі слабкі пагони та пагони, що відплодоносили. Це буде сприяти кращому росту нових пагонів.

Якщо в першій декаді серпня ви скосите всі кущі полуниці, до зими встигне з'явитися нове листя. Тільки не забувайте видаляти бур'яни, які можуть з'явитися між рядами. Можна підживити кущі суперфосфатом або деревним попелом. У другій половині серпня варто подбати про майбутній урожай полуниці. Для цього висадіть рівними рядами молоді розетки. Вони встигнуть відмінно вкоренитися до заморозків, і ви в наступному році отримаєте відмінні ягоди.

Помідори, перець і баклажани вже починають давати врожай, тому продовжуйте підживлювати їх органікою або мінеральними добривами.

Перець і баклажани вимагають рясного поливу, а врожай потрібно збирати через кожні чотири дні, не забуваючи при цьому рихлити ґрунт. Огірки теж краще знімати через кожні два дні. І вони теж вимагають рясного поливу, інакше вийдуть гіркими. Так що намагайтеся поливати огірки щодня.

Буряк, моркву та кабачки в серпні теж потрібно постійно поливати і підживлювати, на відміну від гарбуза, що цілком може обійтися без добрив. Замість поливу акуратно обрізайте на гарбузі кінці батогів з квітками та дрібними зав'язями - це дозволить вже наявним плодам активно набирати вагу.

Якщо капусту поїдають слимаки, варто видалити нижнє листя, а крім того - посипати землю навколо рослини пічною золою. Крізь неї слимаки не пройдуть - втратять слиз і загинуть, а капуста буде врятована. У серпні пізня білокачанна капуста зав'язує качани, тому її можна підживити розчином органіки або мінеральних добрив. Зверніть увагу - у цей період активізуються шкідники. Для боротьби з ними можна обпилити капусту тютюновим пилом або обприскати спеціальними препаратами.

Якщо картопляне бадилля пожовкло, картоплю необхідно викопувати. Місце картопляному бадиллю - у вигрібній ямі, як і зараженим фітофторою овочам і фруктам. Коли яма осяде, її треба засипати землею, і зараза на поверхню не вийде.

Почав квітувати кріп - не поспішайте викидати парасольки. У них багато вітамінів, ефірних олій і корисних мікроелементів. Узимку сушені суцвіття нагадають про літо - їх можна додати в будь-яку страву.

Часник-переросток їсти свіжим не можна - твердий. Але суха приправа вийде дуже смачною. Пучки часнику потрібно висушити і перемолоти.

Меліса, якій завжди знайдеться місце на городі - прекрасна сировина для вітамінного чаю. Її можна сушити просто віниками.

 

Читайте також