Що робити з великолистою гортензією, купленою восени: підготовка до зими

Ілюстративне фото

Красивий кущ гортензії великолистої часто можна зустріти на прилавках квіткових магазинів. Цю культуру вирощують у горщиках, однак вона може квітнути і в грунті. 

Великолиста гортензія цвіте на тогорічних пагонах, тому молоді гілки, що виросли цього літа, повинні перезимувати, і тільки в наступному році вони можуть зацвісти.

Що робити з гортензією, купленою восени?

Якщо Ви живете на півдні України, можна сміливо висаджувати у ґрунт. У північних і центральних регіонах великолисту гортензію на зиму потрібно вкривати, щоб не підмерзла квіткова брунька. Тому таку гортензію можна не висаджувати у ґрунт, а зберігати у підвальному приміщенні при температурі 3-5 ° С. При цьому слід слідкувати за вологістю ґрунту. Він не повинен пересихати. Приблизно раз на два тижні гортензію слід помірно поливати. Ґрунт повинен бути не мокрим, а вологим.

Як підготувати таку гортензію до зими?

Найперше, що потрібно зробити, це обрізати знизу листки до половини пагону, залишивши при цьому ніжки (черешки). Вони самі згодом відпадуть. Обробити гортензію від шкідників і хвороб (фітоверн, бітоксибацилін, лепідоцид– від шкідників, бордоська суміш - від хвороб). Вже з вересня знизити частоту поливу. Після того, як температура знизиться до 0° С вдень, але нічна температура не повинна бути мінусовою, занести красуню у приміщення. Листя, що залишилося необхідно обрізати, залишивши голі гілки.

Джерело: Дендроферма сім'ї Бережнюк

Читайте також