Що робити зі старим смартфоном?

Якщо термін експлуатації вашого мобільного телефону підійшов до кінця, не поспішайте його викидати, адже насамперед ви шкодите навколишньому середовищу. Детальніше про це розповів експерт Сергій Кузьменко виданню Comments.ua.

Фахівець зазначив, що старі смартфони потрібно відносити в спеціальні пункти прийому на утилізацію, а не викидати разом зі звичайним сміттям. Річ у тім, що при виготовленні пристрою використовують компоненти, які довго розкладаються і здатні нашкодити навколишньому середовищу. Наприклад, корпус смартфона може бути виготовлений із пластику, який розкладається сотні років, а якщо його спалювати, то будуть виділятися токсини.

Екран — це найчастіше скло, яке при пошкодженні може поранити тварин або людей, які беруть участь в утилізації відходів. Найнебезпечнішою деталлю у пристрої є акумулятор, у складі якого може бути свинець, хром, нікель, ртуть, літій та інші речовини, що завдають шкоди природі.

Тому його потрібно здавати на переробку. Однак розкривати самостійно акумулятор експерт не рекомендує. Крім того, старий пристрій можна віднести до ломбарду або продати на запчастини. Часто деталі з ґаджетів використовують для ремонту. Сума, яку при цьому можна виручити, залежить від стану телефону, його працездатності і зовнішнього вигляду.

 

Читайте також