Що відомо про лікарку із Рівного, в якої виявили коронавірус

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

Сімейна лікарка, у якої підтвердили інфікування коронавірусом, працює у ЦПМСД "Північний". Про це повідомляє Суспільне.

Начальник міського управління охорони здоров’я Віктор Іськів розповів, що лікарка, коли кілька днів тому відчула погіршення стану здоров’я, на роботу ходити перестала і була вдома. Вона спілкувалась із рівнянкою, в якої першої виявили COVID-19:

«Дізнавшись, що в її пацієнтки встановлений діагноз коронавірус, теж зробили їй тести і це підтвердилось, – каже очільник міського медичного управління. – В закладах охорони здоров’я обмежений амбулаторний прийом пацієнтів, тобто люди розуміють, що просто так туди йти не треба, щоб щось поміряти. Тільки – ургентні випадки, які можуть загрожувати життю людини. Основне, що повинні пам’ятати люди, що перші ворота до медицини – це їхній сімейний лікар. Тобто, почуваєтесь погано – телефонують. Ви уявляєте, що буде, коли, не дай Бог, у нас почнеться хвиля, схожа на Китай чи Італію? Це ж в кожному закладі можуть бути такі медичні працівники».

Наразі фахівці відстежують коло осіб, із якими лікарка контактувала в останні два тижні. Їм у разі виявлення симптомів зроблять тести.

Читайте також