Що з 1 вересня зміниться для одержувачів житлової субсидії?

Фото - відкриті джерела

До уваги одержувачів житлових субсидій, що зміниться з 1 вересня?

Про це інформують Рівненській міській раді.

Управління праці та соціального захисту населення повідомляє, що восени закінчується період, коли можна було подати заяви на призначення житлової субсидії. У квітні 2021 року Кабмін змінив правила їх призначення і виплати. Вони вступили в силу з 1 травня 2021. Завдяки нововведенням, з травня рівняни та квасилівчани отримують субсидії тільки в грошовій формі.

У період з травня по вересень 2021 року треба було подати нову заяву на отримання субсидії. На це відводилося п’ять місяців.

Повторно подати заяву на призначення субсидії необхідно було якщо:

  • житлова субсидія надавалась у безготівковій формі;
  • виплата була призначена за місцем фактичного проживання (орендарі житла, внутрішньо переміщені особи);
  • субсидія була призначена без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих в житловому приміщенні, що не проживають за місцем реєстрації.

У Міністерстві соцполітики повідомили, що з 1 жовтня розмір субсидії в різних регіонах може відрізнятися. Це пов’язано з ймовірним локдауном і переходом певних областей в «червоні» зони, де будуть діяти посилені карантинні обмеження. У разі нової хвилі коронавірусу, люди, які потраплять в «червоні» зони отримуватимуть карантинні надбавки. У решти громадян їх заберуть.

З 1 вересня субсидію не зможуть отримати три групи громадян:

  • в першу категорію потрапляють люди, які зробили великі покупки протягом минулого року (квартира, транспортний засіб, земельну ділянку тощо);
  • до другої - ті, хто мають великі суми на банківських депозитах, володіють двома і більше автомобілями, яким немає 15 років з дати випуску, які володіють автомобілем, якому менше 5 років з дати випуску і т. д.
  • у третю - ті, чия площа квартири перевищує 130 кв. м або у кого площа будинку перевищує 230 кв. м.

Читайте також