Що жителям Рівненщини варто знати про феєрверки

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

При покупці різних видів феєрверків, салютів, петард та інших піротехнічних виробів слід завжди пам’ятати, що вони не «іграшки» і при неправильному використанні, та не дотриманні елементарних правил безпеки, можуть завдати шкоду вашому життю.

Тому, придбавши будь-який піротехнічний виріб, насамперед слід звернути увагу на його справність та цілісність. На кожному виробі має бути своя індивідуальна інструкція з використання. То ж при запуску чергового салюту чи підпалюванні петарди слід дотримуватись вказаних вимог.

Якщо ж виріб після підпалу не спрацював, ні в якому разі не пробуйте його привести в дію самостійно, розібравши, чи підпаливши безпосередньо детонуючу суміш. Це може призвести до неочікуваного вибуху і завдати вам шкоди. Після закінчення роботи салюту (феєрверків) до нього не можна підходити швидше ніж за дві хвилини.

Отже, при запуску будь якого феєрверку необхідно відійти на безпечну відстань вказану в інструкції (не менше 20-30 м, і більше, в залежності від потужності виробу). Не кожний знає, що здавалось би, простий бенгальський вогонь при підпалюванні має температуру 1100 оС, а його іскри на відстані півметра охолоджуються тільки на 60 оС. Як бачимо правила використання піротехнічних виробів є дуже прості, потрібно тільки завжди пам’ятати про них!

Читайте також