Що жителям Рівненщини варто знати про новий призов до Збройних Сил?

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

З 15 червня розпочинається відправка призовників з Рівненщини до Збройних Сил України та інших додаткових формувань. Про це повідомив військовий комісар Рівненського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Валерій Куценко. 

У 2020 році призову підлягає близько 600 чоловік.

"З них, близько 300 чоловік – до Збройних сил України. Національна гвардія України – близько 200 чоловік. І по 50 чоловік до Державної прикордонної служби та служби транспорту. Термін служби молодих людей у збройних силах складає 18 місяців з базовою освітою і 12 місяців з вищою освітою", - повідомив пан Куценко.

Військовий комісар зазначив, що область готова до проведення призову. Обласна медична комісія уокмплектована досвідченими лікарями. 

"Районні медичні комісії вже з 28 травня розпочали свою роботу по відбору та перевірці стану здоров’я призовників. Вже близько 200 чоловік вже отримали повістки на відправлення на 15-17 червня", - наголосив пан Куценко.

На Рівненщині  призов в умовах карантинних заходів проводиться вперше, тому, якщо будуть якісь зміни з огляду на відправки або перенесення термінів команд, то всіх призовників про це повідомлять.

"Будемо намагатися упродовж двох діб усіх відправити з обласного збірного пункту. Певні обмеження є – дотримання дистанції, забезпечення засобами захисту (рукавиці та маски), проведення дезінфекції цих приміщень двічі на день, скринінговий контроль температури. Ці заходи передбачені і на них виділені кошти", - додав комісар.

Також, необхідно мати при собі довідку, яку будуть робити у районах, щодо відсутності захворювання COVID-19.

 

 

Читайте також