Що зміниться у Громадському бюджеті Рівного?

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

Члени Координаційного комітету громадського бюджету Рівного зібрались на чергове засідання для обговорення змін до Положення про громадський бюджет та Міської цільової програми «Громадський бюджет у місті Рівному на 2016 – 2020 роки».

Після обговорення були прийняті такі нововведення:

  • Один заклад (освітній, медичний, комунальний) може реалізувати лише один проект за рахунок громадського бюджету, але подавати можна декілька.
  • Закріплена чітка кількість проектів на освіту – 3 великих проекти та 4 малих проекти (до 1 млн. грн. включно).
  • Члени комісії проголосували за включення реалізації проектів-переможців до бюджету на наступний рік під час його формування.
  • Автор проекту вказує ще одну контактну особу, аби виконавці чи проектанти робіт могли ефективніше контактувати. 

Секретар міськради Сергій Паладійчук зазначив, що спостерігається позитивна динаміка реалізації проектів, що свідчить про усвідомлення людьми ідеї Громадського бюджету та розуміння виконавчими органами, що це також інструмент реалізації їхніх завдань.

«У 2017-18 роках було по 8-9 проектів, які ми не встигали закінчити до кінця року. 2020 рік ми розпочали лише з кількома незавершеними проектами - створення тактильних карт для людей з вадами зору та парку ПДМ, які плануємо реалізувати в першому кварталі поточного року», - розповідає Паладійчук.

Крім того, обговорювали 30 пропозицій, надісланих з анкет по вдосконаленню Громадського бюджету Рівного. У підсумку, члени комісії прийняли рішення, що всі автори мають бути активними учасниками проектів на стадії їх виконання, погоджувати акти виконаних робіт і кожен етап реалізації, в тому числі – проектно-кошторисну документацію.

Читайте також