«Щоб локдаун не став нокдауном»: міський голова Рівного – про ймовірне посилення карантину

Міський голова Рівного Олександр Третяк разом з очільниками інших міст взяв участь у селекторній нараді за участю прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля. Під час діалогу розглянули питання запровадження тотального карантину та обмінялися думками, як це може вплинути на українську економіку.

Очільник Рівного зауважив, що держава має першочергово захисти представників малого та середнього бізнесу, а також заздалегідь попередити про ймовірний локдаун.

– Ми маємо сьогодні знайти чітку, збалансовану позицію, яка не стане нокдауном для економіки. І разом з тим позицію, яка допоможе зупинити динаміку захворювання на коронавірус. Для мене, як міського голови, важливо, щоб наші підприємці отримали чіткий алгоритм компенсації за той період карантину - тоді локдаун буде не такий страшний. Ми маємо заспокоїти людей, бо «карантин вихідного дня», на мою думку, був необдуманий. Не було чітких алгоритмів щодо підтримки малого та середнього бізнесу, що викликало великий спротив, і він нічого корисного не приніс, – заявив Олександр Третяк.

Нагадаємо, запровадити посилений карантин в Україні мають намір у січні. 9 грудня в уряді мають розглянути це питання, а також напрацювати перелік обмежень та заборон, які діятимуть у період локдауну.

Раніше стало відомо, що очільники українських міст та голови ОДА взяли участь у опитуванні, що варто заборонити на період тотального карантину.

Читайте також