Щоб не було транспортного колапсу, у Рівному поки не зніматимуть часові обмеження на пільги

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Сьогодні в Рівному під час оперативного засідання комісії ТЕБ і НС прийняли рішення зняти часові обмеження в пільговому проїзді для трьох категорій громадян – дітей сиріт, учасників усіх бойових дій та членів сімей загиблих.

Інші громадяни зможуть скористатись пільгами з 10-ї до 16-ї години.

Міський голова Рівного Олександр Третяк розповів, що на комісії були пропозиції зняти всі обмеження для всіх без виключення пільгових категорій для проїзду в тролейбусах. Втім, цього не дозволили.

«Ми не пішли на такий крок. Чому? Тому що якщо ми завтра знімемо ці обмеження, завтра гарантовано буде транспортний колапс у місті. Тому що всі з самого ранку будуть рухатись по пільгових посвідченнях, а працівники сфери критичної інфраструктури, такі як працівники комунальних підприємств, екстрених служби, працівники медицини, вони просто банально не зможуть сісти в громадський транспорт і доїхати на роботу», - прокоментував міський голова.

Знімати обмеження на пільговий проїзд поки що планують лише у тролейбусах. Міський голова переконаний, що в іншому випадку це спричинить затяжний транспортний колапс:

«У тролейбусах ми несемо відповідальність за графік, за забезпечення. Це наша сфера комунальна, де ми можемо коригувати і кількість маршрутів, а в сфері маршрутного таксі, де приватні перевізники… Якщо ще й там буде колапс, то ми будемо розгрібати це дуже довго. Ми поступово будемо виходити з локдауну і все більше пільговим категоріям знімати часові обмеження», - сказав Олександр Третяк.

Читайте також