Щоб вчасно отримувати субсидії, мешканцям Рівненщини радять у пору сплачувати за газ

ТОВ «Рівнегаз Збут», що працює під брендом «Твій Газзбут», звертає увагу споживачів, що Уряд змінив правила призначення субсидій (Постанова КМУ № 505 від 19. 05. 2021 р.).

Тепер усі субсидіанти отримують грошову допомогу від держави виключно «живими грошима», відтак самі розпоряджаються коштами державної підтримки.

Ознайомитись детальніше з інформацією щодо особливостей нарахування субсидії можна в органах соцзахисту за місцем проживання. Ми ж пропонуємо потенційним отримувачам субсидій особливо відповідально поставитись до вчасних розрахунків за спожитий газ. Оскільки наявність простроченої заборгованості за комуналку чи накопичення боргу (сумарно за всі послуги) у розмірі понад 340 грн, може призвести до втрати субсидії на наступний сезон, а як наслідок – збільшення суми боргу.

«Ми наголошуємо, що безперебійне газопостачання неможливе без вчасних розрахунків споживачів. Тому намагаємось стимулювати фінансову дисципліну своїх клієнтів. У період дії карантину ми не ініціювали припинення газопостачання та не нараховували штрафів, пені. Але зараз просто вимушені вдаватися і до таких заходів», – розповів директор ТОВ «Рівнегаз Збут» Леонід Кошельник.

У серпні Президент України підписав закон, відповідно до якого споживачам можуть припиняти надання житлово-комунальних послуг у разі їх несплати або оплати не в повному обсязі. Припинення надання житлово-комунальних послуг забороняється лише на території дії «червоного» рівня епідемічної небезпеки та протягом 30 днів з дня його скасування.

«Щоб уникнути відключення від газопостачання боржникам слід розрахуватися за спожитий газ. Повторне приєднання до системи газопостачання можливе лише після повного погашення заборгованості та компенсації збитків, пов’язаних з припиненням та поновленням газопостачання. Наголошуємо, що відключення ми застосовуємо як крайній захід впливу на боржника», – зазначила начальниця відділу продажів фізичним особам ТОВ «Рівнегаз Збут» Тетяна Парфенюк.

ТОВ «Рівнегаз Збут» звернувся до кожного боржника з листом-попередженням про заборгованість та її наслідки. У них йдеться і про можливість укласти договір реструктуризації, що дозволяє виплатити борг частинами.

Звертаємо увагу, що ціна газу для побутових клієнтів ТОВ «Рівнегаз Збут» зафіксована і щонайменше до 30 квітня 2022 року складає 7,99 грн за кубометр.

Читайте також