Школяр зі Здолбунова створив програму для автоматичного ввімкнення повітряної тривоги

У Здолбунові школяр створив програму, завдяки якій буде автоматизовано процес увімкнення сигналу повітряної тривоги.

Про це повідомили у Здолбунівській міській раді.

"Всі ми пам'ятаємо епопею із увімкненням сигналу повітряних тривог: там не чути, там не увімкнулась і .т.д. І до сьогодні кілька закладів вручну вмикають сигнал, але це неефективне використання людино-годин, адже 24/7 у закладі має чергувати людина. І от у Здолбунівській ЗОШ №4 вирішили автоматизувати цей процес увімкнення.  І зробив це ... дев'ятикласник, який обожнює ІТ", - йдеться у повідомленні.

Юрій Кір'янчук створив та тепер тестує у своїй рідній школі програму, яка автоматично вмикає сигнал повітряної тривоги з гучномовців, а також щоденний відлік хвилини мовчання та гімн України о 9:00. Таку ідею "підкинула" йому директорка закладу Тетяна Куць. Вона та вчителька інформатики Оксана Тонковид неодноразово готували Юру до районних та обласних олімпіад з інформатики та інформаційних технологій, з яких він повертався з перемогою.

"Ця програма вже тиждень як успішно тестується у нашому закладі. Все, що необхідно для автоматичного увімкнення сигналу тривоги - безперебійний інтернет. Тому ми готові поділитися ідеєю для інших закладів", -  коментує директорка ЗОШ №4 Тетяна Куць.

Читайте також