Шольц відмовився від повної націоналізації Gazprom Germania, щоб "не роздратувати Путіна"

Канцлер Німеччини Олаф Шольц відмовився від ідеї повної націоналізації колишнього німецького підрозділу "Газпрому" Gazprom Germania, оскільки хвилюється, що таке рішення може призвести до припинення постачання російського газу.

Про це повідомляє видання  Bloomberg із посиланням на джерела, передає "Економічна правда".. Колишній підрозділ "Газпрому" у квітні передали під контроль німецького енергетичного регулятора.

Уряд Німеччини вирішив взяти компанію, яка опинилася під санкціями, під довгострокове зовнішнє управління і хоче забезпечити Gazprom Germania багатомільярдною позикою від ризиків можливого банкрутства, йдеться про 10 млрд євро позики від держбанку KfW Group.

Термін перебування Gazprom Germania під опікою німецького регулятора буде продовжено після кінця вересня, коли закінчується поточний термін, а назву компанії з Gazprom Germania GmbH буде змінять на Securing Energy for Europe GmbH.

За даними агентства, міністр економіки ФРН Роберт Хабек наполягав на повній націоналізації Gazprom Germania, але цю ідею відхилив канцлер Олаф Шольц.

Шольц, за даними джерел видання, стурбований тим, що такий крок може розлютити президента Росії Володимира Путіна і призвести до загострення протистояння щодо імпорту російського газу. 

З 4 квітня компанією управляє Федеральне мережеве агентство Німеччини (BNetzA). Група Gazprom Germania володіє в Німеччині сховищем газу та має глобальну торгову команду з філіями у Лондоні та Сінгапурі.

 

Читайте також