Шпанівську громаду проконсультували з питань організації управління (ФОТО)

Шпанівська громада вже почала планувати свої перші кроки

У неділю 29 квітня у Шпанівській ОТГ Рівненського району відбулися перші вибори голови та депутатів. А вже нині голова та обрані депутати почали плану вати свою роботу.  Для цього першочергово зустрілися з консультантами Проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ.  Адже громада має чимало запитань щодо перших дій. 

Консультант з правових питань Василь Курилас  роз’яснив  присутнім депутатам їх перші кроки.  Спочатку усі мають зареєструватися, подати електронні декларації про прибутки та майновий стан. Лише потім можна оголошувати першу сесію ОТГ. Нагадав, який має бути порядок денний першої сесії, а також які будуть перші рішення. Порадив не зволікати з обранням секретаря ради, а також фахово сформувати постійні депутатські комісії. Обговорили також структуру ради, яких фахівців підібрати та які відділи потрібно створити.  

Обговорили також основні бюджетні питання. Їх поки не багато, адже громада на прямі міжбюджетні відносини з державою вийде лише 1 січня 2019 року. Але планувати доходи та видатки потрібно постійно. Також шукати різноманітні інноваційні методи наповнення бюджету та кошти на реалізацію ідей та потреб громади.

Повідомляє Офіс реформ Проекту ПУЛЬС Рівненського РВ Асоціації міст України

Читайте також