Шукали більше тижня: відомо, де переховувався ймовірний вбивця молодої рівнянки

Фото - Нацполіція

Вчора пізно ввечері в одній з багатоповерхівок Здолбунова поліцейські затримали підозрюваного у вбивстві 21-річної рівнянки. Пошуки зловмисника тривали більше тижня. За цей період поліцейські отримали низку повідомлень від громадян, які бачили ймовірного вбивцю у різних місцях.

27-річного Миколу Алексюка викрили у під'їзді багатоповерхівки на вулиці Коперніка у Здолбунові. Поліцейські встановили, що підозрюваний саме там може переховуватися від слідства. Чоловіка затримали до доставили у ізолятор тимчасового тримання. Наразі підозрюваний відмовляється надавати будь-які показання.

У поліції розповіли про те, як тривали пошуки зловмисника.

- Провели низку обшуків по місцях його можливого знаходження - у друзів, знайомих. Все що було відомо відпрацьовувалось. Перевіряли квартири, підвали, де могла знаходитися особа. По гарячих слідах його знайти не вдалося, - зазначив начальник ГУНП у Рівненській області Олексій Камишанський.

Після затримання Микола Алексюк розповів поліцейським, що увесь цей час переховувався у Здолбунові та околицях - в комишах, підвалах, постійно змінював місце свого перебування, не користувався телефоном та не виходив на зв'язок зі своїми знайомими. Тому це ускладнювало його пошук.

- Причиною такого зухвалого вбивства є наркозалежність. У нас практично всі злочини скоюються або в стані алкогольного, або наркотичного сп'яніння. Він дуже комфортно почував себе у наркоманському середовищі. У нього було багато друзів, але останнім часом він контактував лише з одним, - додав очільник поліції Рівненщини.

У поліції зазначають, що вбивство сталося через побутовий конфлікт між хлопцем та дівчиною. Припускають, що жертва теж була наркозалежна.

Загинула 21-річна дівчина від колото-різаного поранення грудної клітки в ділянці лопатки. Підозрюваний замотав труп простирадлом та заховав у підвалі, яким користувався.

Матір дівчини раніше повідомляла, що Микола Алексюк неодноразово переслідував його доньку та погрожував. Однак у поліції кажуть, що дівчина заперечувала конфлікт.

Наразі правоохоронці проводять слідчі дії. Досудове розслідування у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч.1 ст. 115 ККУ триває. 

Читайте також