Сільська школа на Рівненщині отримала інтерактивні сенсорні дошки

http://www.rv.gov.ua

Дві інтерактивні дошки придбали для учнів Пісківської школи, що в Костопільському районі

Нагадаємо, цю НВК відкрили взимку минулого року. Сільська школа (на фото), з потужністю на 250 дітей, оформлена відповідно до вимог Нового освітнього простору, де враховані енергозберігаючі технології.

Червону стрічку перерізали діти громади разом із Віце-прем’єр-міністром – Міністром регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадієм Зубком. Саме тоді він дав доручення до початку нового навчального року забезпечити заклад інтерактивними дошками.

«Україна змінюється. Змінюється якість життя наших людей – нові школи, нові дитсадки, нові дороги. Усе для того, щоб ви мали можливість виховати нове прогресивне покоління українців. Діти в селі повинні мати таку ж якість освіти, як і в місті», – додав Геннадій Зубко.

Відтак, як розповів голова обласної ради Олександр Данильчук, під час чергової сесії Рівненської обласної ради було прийнято рішення щодо передачі двох інтерактивних дошок у власність територіальної громади Пісківської сільської ради. Адже інтерактивні дошки можуть стати хорошими союзниками у створенні якісної та цікавої освіти.

Під час робочої поїздки в Костопільський район керівництво облдержадміністрації та облради передали інтерактивні дошки директору Пісківської школи Любові Тхоревській  

Інтерактивні дошки являють собою сенсорний екран, що працює, як частина системи, в яку входять комп'ютер і проектор. Ця технологія дає можливість демонструвати відео і слайди, малювати і креслити всілякі схеми, а також керувати комп'ютером безпосередньо з дошки. Також інтерактивна дошка може використовуватися, як звичайна для малювання маркером. Примітним є те, що під час використання інтерактивної дошки можна робити позначки, змінювати і зберігати їх у вигляді комп'ютерних файлів.

«Те, що відбувається сьогодні у звичайних сільських школах – це розвиток не тільки інфраструктури, а й світобачення. Уряд, втілюючи освітню реформу, чи не вперше за багато років виділив кошти на придбання меблів та дидактичного матеріалу. Так у всі класи «Нової української школи» вже закуповуються одномісні парти, комп’ютерна техніка та дидактичний матеріал. Діти та вчителі повинні мати інноваційні ресурси, які здатні змінити взагалі суть підходу до навчального процесу», – зазначив голова Рівненської облдержадміністрації Олексій Муляренко.

За інформацією прес-служби Рівненської ОДА

Читайте також