Сім порад, які допоможуть легше переносити спеку

Спекотна погода асоціюється з можливістю поніжитися на пляжі та поласувати смачним морозивом. Однак спека може негативно впливати на самопочуття. Найбільше від високих температур страждають люди з надлишковою вагою, підвищеним артеріальним тиском та серцевими проблемами.

Українці рятуються від спеки різними способами: хто фонтани окуповує, хто біля холодильників у супермаркеті прохолоджується. У програмі Сніданок з 1+1 терапевт Наталія Гордієнко розповіла, що робити, щоб легше переносити спекотну погоду.

Щоб швидше адаптуватися до спеки, варто навчитися правильно вдягатися, мати в косметичці необхідні засоби, харчуватися та дотримуватися режиму сну.

Що варто робити, щоб врятуватися від спеки?

  1. Раніше прокидатися. Таким чином ви захватите більшу активність в той час, поки ще не надто спекотно.

  2. Необхідно пити більше підсоленої негазованої води. З потом людина втрачає мікроелементи, які потрібні організму для нормального функціонування. Намагайтеся щодня випивати більше двох літрів звичайної чи вітамінної води.

  3. Змінити раціон. Необхідно зменшити порції та обирати менш жирні продукти.

  4. Уникати поїздок в громадському транспорті з 12:00 до 17:00 години.

  5. Плануйте до 11 ранку та після 18. Скека суттєво впливає на працездатність та уміння приймати рішення. Щоб голова не кипіла, відкладіть планування важливих речей на ранок чи вечір.

  6. Використовуйте спрей для обличчя. Засіб не обов’язково купувати, його можна приготувати на основі зеленого чаю чи ромашки в домашніх умовах.

  7. Спеку допомагає переносити сік селери. Змішайте стебла селери в блендері та процідіть через марлю. Такий напій варто вживати щодня по 50 грамів. Заздалегідь готуйте прохолодні напої, що не дозволять мозку закипіти у найспекотніший день.

Джерело - Сніданок з 1+1.

Читайте також