Син Жириновського зрікся батька та змінив ім`я - ЗМІ

Колишній заступник спікера Держдуми та син Володимира Жириновського Ігор Лебедєв змінив своє ім'я на Давид Олександрович Гарсія. Після чого він ще три місяці виконував обов'язки в парламенті під старим ім'ям. 

Про це повідомляє російське видання «База».

За даними видання, зміна прізвища відбулася на початку липня 2021 року. За два тижні до цього Лебедєв заявив, що йде із політики. Відповідно до сайту Державної думи, повноваження він при цьому не склав і обіймав посаду заступника голови нижньої палати до 11 листопада 2021 року. У виборах у Думу нового скликання не брав участі. 

Видання не вдалося зв'язатися з колишнім політиком і з'ясувати причини зміни імені. Раніше повідомлялось, що у сина Жириновського може бути у користуванні нерухомість в Іспанії, сам він це заперечував. Крім того політик багато часу проводив у Флориді, де поширена іспанська мова.

Користуватися можливими активами в Іспанії колишній депутат не зміг би навіть із новим ім'ям. З 2014 року він перебуває під санкціями Євросоюзу. Перед виходом з політики Лебедєв часто називався можливим наступником свого батька партії. Проте після смерті Жириновського його ймовірним наступником ЗМІ називають депутата Держдуми РФ Леоніда Слуцького.

Читайте також