Синоптик розповів, яка погода буде на Рівненщині в листопаді та якою буде зима

Фото - ілюстративне

Цього року осінь на Рівненщині видалася дуже теплою. Жовтень потішив затяжним бабиним літом, теплом та сонцем. А от яким буде останній осінній місяць - листопад - і наскільки холодну чекати зиму цьогоріч, розповіли у Рівненському гідрометеорологічному центрі.

Так, вже від завтра, з 5 листопада, в області очікується незначне погіршення погодних умов - стане прохолодніше. Втім, значного похолодання все ж поки очікувати не варто.

За словами начальника Рівненського гідрометцентру Богдана Масовця, в листопаді вже не буде такої сонячної і теплої погоди, як у жовтні. Справа йтиме до зими. Очікуються нічні заморозки. Проте перші два тижні листопада таки будуть відносно теплими. Зокрема, вдень всередньому температурний стовпчик сягатиме +15 градусів, а вночі температура повітря очікується в межах від 0 до -5 градусів. Похолодання варто очікувати вже у другій половині листопада. Однак, за словами синоптиків, снігу та сильних морозів до кінця календарної осені не буде.

А от якою буде зима цього року, синоптикам поки важко точно сказати.

- Немає таких синоптичних методів, які б дозволили нам точно спрогнозувати, якою ж буде погода взимку. Втім, попередньо можна говорити, що зима таки буде холодна і зі снігом. Спостерігатимуться температурні показники до -20 градусів, зокрема у січні, - каже Богдан Масовець.

Читайте також