“Ситуації, в яких принижують родичів військових - неприпустимі", - секретар Рівнеради Віктор Шакирзян

Сьогодні, 5 червня в особистому кабінеті секретаря Рівненської міської ради Віктора Шакирзяна відбулося засідання з приводу резонансного випадку, що стався у одному з рівненських маршрутних таксі. Водій зневажливого висловився до матері загиблого воїна. На засідання запросили винуватця події представників профільних управлінь, депутатського корпусу, представника від ветеранської спільноти міста і, звісно, маму воїна, яка зазнала зневаги.

За словами Віктора Шакирзяна, хамства і зневаги щодо військовослужбовців чи представників їхніх родин міська влада не терпітиме. Каже, неприпустимо, коли одні люди віддають свої життя, захищаючи Україну та кожного з нас, а натомість, маму загиблого Героя прилюдно ображають в громадському транспорті.

“Хотів особисто в очі подивитись цьому водієві маршрутки, щоб він подивився в очі мамі Героя, яку він образив, а також військовому ветерану, що повернувся з фронту. Вибачення, які приніс водій це, звісно, добре, але за свої вчинки треба відповідати. Тож, перевізника звільнено. Є відповідні запевнення збоку перевізника, що працює на цьому маршруті, що цей водій за жодних обставин на роботу не повернеться. Більше того, управлінню транспорту доручено провести роз'яснювальну зустріч з перевізниками міста та пояснити, що подібні випадки на території громади будуть викликати різку і жорстку відповідь збоку міської влади. Ми знайдемо достатньо юридичних і адміністративних важелів, аби перевізники, у транспортних засобах яких, водії допускатимуть зневагу до військових і представників їхніх родин, відчули серйозність наших намірів”, - зазначив Віктор Шакирзян.

Крім того, управління транспорту отримало доручення створити "гарячу лінію", куди рівняни зможуть оперативно повідомляти про випадки подібного хамства, а спеціалісти управління в разі потреби спільно з представниками правоохоронних органів могли оперативно реагувати на такі кричущі випадки хамства.  

“Водій 38 маршруту, який відмовив у безкоштовному перевезенні матері загиблого Героя - працювати не буде. Це моя чітка позиція, як голови профільної постійної комісії. Сьогодні з Віктором Шакирзяном зустрічалися із представниками перевізника, водієм, матір’ю загиблого Героя Людмилою Марчук та керівниками відповідних структурних підрозділів міської ради. Жодні вибачення в даній ситуації неприпустимі, оскільки із власної волі водій дозволив собі таке. Кожного водія, який дозволить собі щось подібне, по відношенню до усіх груп пільговиків, чекає найсуворіше покарання. А щодо захисників та їх сімей, взагалі не може бути жодного виправдання. Наголошую, послуга перевезення у нашій громаді має надаватися якісно”, - зазначила Голова постійної комісії з питань міського господарства, транспорту, зв'язку та екології, депутат Рівнеради Катерина Марчук.

Представники Рівнеради наголошують, виховних бесід і вмовлянь щодо водіїв-хамів більше проводити не мають наміру. Факти хамства фіксуватимуть, а винних каратимуть.  Після останнього кричущого випадку це мають чітко розуміти і водії, і власники транспортних засобів, що працюють на маршрутах міста.

Читайте також