"Ситуація вкрай критична" - головлікар рівненської лікарні про заповненість ліжок для хворих на COVID-19 (ВІДЕО)

Дві лікарні Рівного переповнені хворими на COVID-19. Про це повідомляє міське управління охорони здоров'я. 

Зокрема це стосується другої міської лікарні, де заповненість ліжко-місць склала 90 %, та центральної міській лікарні, де із 330 ліжко-місць наразі вільних залишилось 17 %. Щодня до медзакладів міста надходить до 300 нових хворих на COVID-19. І ця цифра стрімко зростає. 

- Ми - на межі критичної зайнятості в центральній міській лікарні. Друга міська лікарня також практично заповнена. Це не жарти, а надзвичайно серйозна ситуація. Нас рятує те, що ми маємо фактично автономне забезпечення киснем, - каже міський голова Рівного Олександр Третяк. 

Головний лікар міської лікарні Євген Кучерук також звернувся до мешканців міста:

- Ситуація вкрай критична. Але наша медична установа готова надати допомогу. Проте обов'язково дотримуйтесь дистанції, носіть маски та залишайтесь вдома. А, по-третє, у нас зараз з'являються цілі течії, які борються з вакцинацією. Але, до прикладу, у нас було проліковано 5619 пацієнтів, з них 425 померли. Серед померлих немає жодного вакцинованого. Щеплені переносять хворобу легше та не мають ускладнень. Хвороба настільки страшна, що вона може будь-кого звалити і він помре, - наголосив Євген Кучерук. 

До слова, із початку жовтня до рівненських медзакладів надійшло 3127 рівнян, хворих на COVID-19, серед них - 92 % не були щеплені. 

Читайте також: 865 хворих: у Рівненській області – рекорд випадків COVID-19 за добу.

Читайте також