Скандал навколо збору коштів на випускний у дитсадку у Дубні: як на це відреагував міський голова

Нещодавно ми повідомляли про скандал, який розгорівся навколо збору коштів на випускний у дитсадку міста Дубна. 

Зокрема, як йдеться у оприлюдненій Вайбер-переписці, рішення про збір грошей батьки прийняли, поспілкувавшись з вихователями. 

Серед необхідного вказано: подарунки для вихователів та навіть килим. Таким чином з кожного з батьків просили здати по 500 гривень. 

Цікаво, що після розголошення повідомлення були видалені. А на саму маму, яка оприлюднила переписку, почали скаржитися. 

Тим часом у міськраді Дубна оприлюднили позицію міського голови Василя Антонюка стосовно цієї ситуації: 

- Останнім часом у соціальних мережах, місцевих та обласних інформаційних ресурсах бурхливо обговорюють тему збору батьками коштів для організації випускних у закладі дошкільної освіти міста, у т.ч. придбання подарунків вихователям. Хочу зауважити, що тематика, пов'язана зі збором батьками коштів для різних потреб закладів освіти (проведення ремонтів, придбання підручників, на святкування різних заходів) неодноразово порушувалася та публічно обговорювалася на шпальтах інтернет-ресурсів. При цьому, така проблема дотична чи не до усіх закладів дошкільної та загальної середньої освіти територіальних громад нашої держави у зв'язку з недостатністю коштів для повноцінного забезпечення діяльності цих закладів.

На цю проблему свого часу відреагував і виконавчий комітет Дубенської міської ради.

Так, 22 серпня 2017 року виконавчим комітетом було прийнято рішення №289, котрим заборонено працівникам комунальних закладів освіти міста Дубно отримувати від батьків вихованців та учнів готівкових грошових коштів та інших благ у будь-якій формі та за будь-яким призначенням. Дане рішення є чинним та актуальним на сьогоднішній день. Слід зазначити, що відповідно до ст. 73 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” рішення міської ради, виконавчого комітету ради, розпорядження міського голови, прийняті в межах наданих їм повноважень, є обов'язковими для виконання всіма розташованими на відповідній території органами виконавчої влади, об'єднаннями громадян, підприємствами, установами та організаціями, посадовими особами, а також громадянами, які постійно або тимчасово проживають на відповідній території, - йдеться у повідомленні. 

Міський голова також звернувся до батьків вихованців і учнів з проханянм утриматися від збору коштів на святкування випускних у закладах освіти міста.

- Натомість, враховуючи ситуацію в країні в умовах воєнного стану, з урахуванням можливості кожного, краще долучитися до надання благодійної допомоги для потреб ЗСУ, - додав він. 

Читайте також