Скандують "Ганьба": у колонії на Рівненщині працівники повстали проти керівника

У Полицькій колонії працівники влаштували бунт. Діючого керівника закладу - Віталія Вікторовича Хирлюка не допускають на територію установи.

Причиною таких дій, з точки зору колективу колонії, є порушення законодавства директором.

Про це вони розповіли на сторінці у Фейсбуці та опублікували відео з місця подій. Згодом інформацію зі сторінки Полицької Виправної Колонії прибрали.

Співробітники скандували "Ганьба!" перед входом в установу. 

«Працівники відмовились заступати на службу та вимагають відставки начальника установи Хирлюка В.В. Який продає посади, обклав поборами працівників, збираючи щомісяця величезні кошти. І розказував, що це для вищих керівників, хоча поки не було Хирлюка, то такого не було. Він об’явив людям, що будуть на мінімальній заробітній платі, кого не влаштовує нехай ідуть служити на Волинь. Людей звільняють з роботи, з посад через надумані причини. Постійно принижують. Вимагає виконувати незаконні накази. Свавілля переходить всі межі. Персонал не витримав", - йдеться у повідомленні на сторінці колонії.

Журналісти "Рівне Медіа" запитали у керівника колонії Віталія Хирлюка його точку зору щодо подій.

"Не допускають виконувати свої посадові обов`язки, які покладені на мене законом та посадовою інструкцією, як керівника установи. Комусь не подобається служити чесно та гідно відповідно до чинного законодавства", - коментує керівник.

За його словами, працівники установи домовились між собою та влаштувати бунт. 

"Моє основне завдання - безпека персоналу, безпека засуджених. Щоб засуджені мали що їсти, мали нормальні умови утримування, щоб не порушувати їхні конституційні права. Так само працівники повинні дотримуватися тих норм законодавства, які є на даний час в Україні. Вчасно приходити на роботу, мати охайний вигляд, вчасно виконувати покладені завдання", - пояснює пан Хирлюк.

На його думку, саме небажання дотримуватися цих вимог і стало причиною протесту.

"Я не так давно на цій посаді. Певним кланам сімейним, які  тут служать по 15 років - це не до вподоби. Раніше різна інформація ходила - писали на стінах, на заборах, на зупинках нецензурну лексику в мою адресу. Моїм заступника нищили майно, різали резину, погрожували", - додає керівник установи.

Наразі Віталія Хирлюка досі не допустили на територію закладу.

Читайте також