Схопив за руку і потягнув у кущі: у Рівному чоловік намагався зґвалтувати перехожу

Днями у Рівненському міському суді винесли вирок уродженцю Росії, який побив і намагався зґвалтувати жінку. Того злощасного вечора вона ішла до друзів на берег озера Басів Кут. Ту прогулянку вона запам’ятає назавжди.

Цей випадок мав місце одного вересневого вечора минулого року на вулиці Чорновола біля АЗС «ОККО» у обласному центрі. Нетверезий чоловік напав на перехожу, схопив її за руку і потягнув у кущі біля дороги. Після цього повалив на землю, схопив за шию, душив і бив по різних частинах тіла.

У жінки були численні тілесні ушкодження: множинні точкові крововиливи на обличчі та тулубі, садна тощо.

У ході нападу зловмисник намагався зґвалтувати жінку, навіть розстібнув верхній ґудзик її джинсів, із застосуванням до неї фізичного та психологічного примусу, повідомив їй про намір вступити з нею у статеві зносини. Чоловік продовжував душити потерпілу із погрозами позбавити життя.

На щастя, на крики жінки прибігли небайдужі, які і не дозволили нападнику зґвалтувати її.

У суді обвинувачений свою вину не визнав. Він розповів, що того дня він купив собі новенький мобільний телефон і гуляв по Рівному – чекав, доки його забере дружина у місто Костопіль, але не зробила цього. Тоді він зустрів товариша і випив з ним пива в місцевому барі, коли йшов по Чорновола, побачив, що на зустріч йде жінка.

«Коли вона порівнялась з ним, то вдарила його по руці та вибила телефон, який впав на землю. Коли він підняв телефон, то виявив, що в нього було розбите скло і це його дуже розлютило. Жінка на нього почала кричати та погрожувати і це його ще більше розлютило, тоді він схватив жінку однією рукою, а іншою вдарив її по руці. Під час цього вони впали на землю та скотились вниз з косогора. Під час шарпанини можливо і тримав жінку за шию, оскільки був дуже злий на неї за розбитий телефон. Потім побачив, що на нього хтось світить ліхтариком і переключився на них. Якийсь чоловік намагався його затримати і між ними виникла бійка, чоловік був сильніший і скрутив йому руки. Потім приїхали поліцейські і наділи йому кайданки. На потерпілу був дуже сердитий - відчував агресію, одежу з неї не знімав, ґвалтувати її не хотів, хотів тільки наказати за розбитий телефон. Визнає вину у вчиненні хуліганських дій по відношенню до потерпілої. Вважає, що поліцейські свідомо сфальсифікували дану справу, оскільки він раніше був неодноразово судимий за замах на зґвалтування», - відомо з вироку суду.

Зловмисник просив перекваліфікувати його дії із замаху на зґвалтування на вчинення хуліганських дій.

Попри це, його покази відрізнялись від свідчень потерпілої і свідків.

Жінка розповіла, що коли чоловік намагався зняти її штани, сказала, що в неї критичні. Однак обвинувачений відповів, що це не завадить. Потім запропонувала йому гроші, однак він сказав, що гроші вона йому віддасть після всього та наказав лежати тихо.

За словами свідків, вони того вечора приїхали на АЗС випити кави, а коли вийшли з машини, то почули крики і кинулись на допомогу. Чоловік не вагаючись вирішив затримати нападника і вони обоє покотились до низу. Свідок утримував зловмисника до приїзду поліцейських.

Окрім того, на місці злочину виявили ще й ніж.

Чоловік вже був судимий за замах на зґвалтування і відсидівши 5 років вийшов з місць позбавлення волі за декілька місяців до вчинення нового тяжкого злочину.  

Суддя Рогозін визнав обвинуваченого винним у вчиненому злочині, кваліфікованому за частиною 3 статті 15 частиною 2 статті 152 Кримінального кодексу України і призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років. У зловмисника ще є час оскаржити цей вирок.

Читайте також