Скільки коштів виділяють на Рівненщині для закупки інсуліну?

http://www.rv.gov.ua

Забезпечення хворих на цукровий діабет інсуліном – одна з важливих проблем, яка щотижнево моніториться у Рівненській облдержадміністрації.

У 2018 році на лікування цієї недуги з державної казни передбачили на 56% менше цільових коштів. Обласне управління охорони здоров’я неодноразово зверталося до Верховної Ради, Кабміну, народних депутатів від Рівненщини та МОЗ з тим, аби виділити додаткові гроші на закупівлю інсуліну.

Профільне міністерство вказало на те, що в умовах збільшення дохідної частини місцевих бюджетів та повної бюджетної самостійності відповідальність за ефективне управління ресурсами лежить також на плечах місцевої влади. Наприклад, більше 800 тисяч державної медичної субвенції на інсулін отримав Березнівський район, а реально використав понад мільйон гривень. У цій ситуації використання коштів склало більше 120%. Додатково Березнівщина на оплату інсуліну змогла знайти у своєму бюджеті 250 тисяч.

Завдяки ефективній та партнерській співпраці з районними радами та ОТГ дофінансування здійснено ще у Володимирецькому, Зарічненському та Сарненському районах та двох містах обласного значення. На вартість препаратів інсуліну з початку цього року 900 тисяч гривень додатково виділило Рівне, 420 тисяч – Вараш.

«Решта громад мають теж подбати про своїх мешканців та додати фінансування. Адже за цим стоїть життя людей», - зазначила заступник голови ОДА Світлана Богатирчук-Кривко.

За інформацією прес-служби Рівненської ОДА

Читайте також