Скільки людей щепили від коронавірусу в перший день вакцинації у Рівному

Учора в Рівненській області стартував перший етап вакцинації проти коронавірусної інфекції. Розпочали щеплювати з медиків Центральної міської лікарні, яка приймає хворих на коронавірус.

Люди, яким вводять вакцину, підписують інформовану згоду про те, що ознайомлені із наслідками та ускладненнями, які можуть бути. Після вакцинації їх дані вводять у електронну систему охорони здоров’я. Про це нашим журналістам повідомила координаторка вакцинації в області Олена Гандзюк.

Вона зазначила, що за вчора внесено 20 щеплених людей. Втім, фактична кількість провакцинованих може бути більша.

«20 - це люди, які провакциновані та внесені в електронну систему охорони здоров’я. Ми рахуємо лише тих. Хто по інших причинах не внесений, можливо, система не спрацювала. Вчора верифіковано, внесено в базу ЕСОЗ 20 щеплених людей. Самих щеплених людей може бути більше і ми дані будемо повідомляти попередньої доби, бо вони вносяться ввечері, інколи вдень база зависає і так далі», - пояснила пані Гандзюк.

Вона додала, що сьогодні вже провакцинували медиків обласної дитячої лікарні. Вирішують питання стосовно наступного закладу. Сьогодні щеплення проведуть у Рівному. В області вакцинувати почнуть вже з понеділка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медсестра, якій першій ввели вакцину проти коронавірусу в Рівному, поділилась враженнями

Нагадаємо, в Україні щеплення проти коронавірусу роблять вакциною Oxford/AstraZeneca (Covishield).

У міській раді повідомляють, що щеплено 7 лікарів та 10 осіб середнього медичного персоналу (серед яких 2 лаборанти) міської лікарні. Перед щепленням медики пройшли обов'язковий огляд лікаря мобільної щеплювальної бригади та після виключення протипоказів та заповнення добровільної згоди на вакцинацію, отримали щеплення проти COVID-19. Після чого, в окремій кімнаті, вакциновані особи протягом 30 хвилин перебували під наглядом медиків.

Читайте також