Скільки шкільних автобусів не вистачає на Рівненщині

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

З нового року в Україні почали діяти новий Санітарний регламент для закладів освіти. Одним із його пунктів є організація підвезення до школи учнів.

Діти, які проживають від закладу освіти на відстані понад 2 км, повинні бути забезпечені довезенням до школи. Раніше підвозилися учні, які проживали на відстані понад 3 км.

Підвезення організовується з попередньо визначеними зупинками. Відстань від місця проживання учнів до місця збору на зупинці не повинна перевищувати 500 м.

Ми поцікавились, яка ситуація зі шкільними автобусами в Рівненській області. Перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін повідомив, що потрібно щонайменше 50 транспортних засобів.

«Хочу сказати, що загальна потреба у автобусах для перевезення учнів, які проживають на відстані 3 км у нас сьогодні складає 53 одиниці. Це потреба в автобусах, у тому числі, потрібно три спеціальні - обладнані для дітей із особливими освітніми потребами», - каже Сергій Подолін.

По одному шкільному автобусу потребують школи таких громад, як Володимирецька, Рафалівська, Гощанська, Дубровицька, Мізоцька, Острозька, Білокриницька, Бугринська, Радивилівська, Привільненська, Локницька, Тараканівська, Мирогощанська, Немовицька та Ярославицька.

У Вараську громаду потрібно два транспортні засоби, а в Малолюбашанську – автобус для дітей із особливими потребами.

Сергій Подолін додав, що область отримає освітню субвенцію на придбання автобусів.

«Сьогодні вже в бюджеті і в Міністерстві фінансів є контрольний показник цифри, яка буде надана як державна субвенція на придбання шкільних автобусів у розмірі 21 млн 160 тис грн. Ми буде далі розвивати і закуповувати».

У минулому році закупили 23 шкільні автобуси. 18 за рахунок освітянської субвенції і спільного фінансування територіальних громад.

До слова, обласне управління освіти і науки закликало територіальні громади передбачити в своїх бюджетах кошти для придбання автобусів для дітей.

Читайте також