“Слуга народу” намагався завадити реєстрації кандидатів до Рівненської міської ради від “Рівне Разом”

Народний депутат від “Слуги народу” Олександр Ковальчук під час засідання Рівненської міської територіальної комісії намагався завадити реєстрації партійного списку кандидатів від партії “Рівне Разом” до Рівненської міської ради. 

Політична партія “Рівне Разом” є одним із лідерів електоральних симпатій рівнян. А кандидат на посаду міського голови Рівного від “Рівне Разом” Віктор Шакирзян – майже втричі випереджає представника президентської партії, очолюючи рейтинг електоральних симпатій рівнян з підтримкою у майже 25%.   

"Рівне Разом" вважають, що впродовж усієї передвиборчої кампанії у Рівному представники президентської партії всіляко намагаються завадити їхній участі у виборчій кампанії. 

Кульмінацією цього протистояння стало засідання Рівненської міської виборчої комісії, 24 вересня, під час якого народний депутат від партії “Слуга народу” Олександр Ковальчук неодноразово робив спроби завадити реєстрації списку партії “Рівне Разом” для участі у виборах до Рівненської міської ради. Причиною такої поведінки народного депутата стали технічні неточності, виявлені представниками “Рівне Разом", під час подачі документів до виборчої комісії. З метою усунення цих неточностей, юристи політичної партії “Рівне Разом” повторно підготували та подали до комісії пакет документів у строки, визначені законодавством. Під час повторної подачі документів, народний депутат Олександр Ковальчук, користуючись депутатською недоторканістю та грубо порушуючи виборче законодавство, намагався завадити роботі комісії. Незважаючи на провокації з боку народного депутата, члени комісії прийняли документи від представників партії “Рівне Разом” та мають розглянути їх під час засідання 25 вересня.

"Ця ситуація вкотре демонструє те, що представники президентської партії, яка поступово втрачає підтримку виборців як на всеукраїнському, так і на місцевому рівні, намагаються у незаконний спосіб завадити політичним опонентам брати участь у місцевій виборчій кампанії", - вважають у міському осередку партії "Рівне Разом".

Представники партії “Рівне Разом” заявляють, що незважаючи на провокації та протидію з боку представників президентської партії, будуть добиватися справедливості та робитимуть усе можливе для того, щоб партія була зареєстрована в якості учасника виборчого процесу. І щоб позиція рівнян, які підтримують представників цієї політичної сили, була почута та прийнята.

Читайте також