Смерть дівчинки із інвалідністю в пожежі, розслідуватиме прокуратура Рівненщини

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

О 19 годині 23 січня в селі Кухче Зарічненського району загорівся одноповерховий житловий будинок. В одній із кімнат виявили тіло 16-річної доньки господарів, відомо, що дівчинка мала інвалідність І групи. Аби ліквідувати загорання знадобилось дві години. Окрім загиблої у сім’ї виховуються іще двоє неповнолітніх дітей, які пішли у гості до старшого брата, що живе окремо. Мама того фатального вечора вийшла у справах, а батько — до сусідів. Дівчинка, яка мала інвалідність із дитинства і фактично була прикута до ліжка, залишилися вдома сама. За попередньою інформацією, причиною пожежі стало коротке замикання електромережі.  

Читайте також: Дівчинка із інвалідністю загинула в пожежі на Рівненщині

Днями стало відомо про те, що цю трагедію, крім поліції, розслідує прокуратура - з метою перевірки інформації про можливе неналежне виконання батьками встановлених законом обов'язків по догляду за дитиною, що спричинило її смерть. Стан розслідування вказаного кримінального провадження перебуває на контролі прокуратури області.

Довідково: санкція статті передбачає відповідальність у виді обмеженням волі на строк від двох до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

 

Читайте також