"Сміттєві гори" у Рівному: люди скаржаться на звалища у дворах (ФОТО)

Фото Ольга Білоконь, Фейсбук

У Рівному негода ускладнила життя комунальникам, адже через заметені дороги сміттєвози не можуть дістатись до баків та вивезти сміття. Рівнянин скаржаться, що навіть попри те, що доїзд до смітників розчистили, сміття все одно ніхто не забирає.

Зокрема, рівнянка Оля Білоконь опублікувала у Фейсбуці світлину звалища на вулиці Полуботка неподалік ринку.

"Зверталися у відповідну службу, реакції нуль. Куди звертатися далі? Чи тепер сніг актуальніше, а сміття може почекати?" - цікавиться жінка.

У мережі щодня з'являються нові світлини переповнених сміттям баків на різних вулицях міста.

"Макарова, 30. Це ужас якийсь... Доїзд до баків є...", - зазначає у Фейсбуці Валерій Вітер та додає фото.

Фото - Валерій Вітер

"Заміна начальника КАТП 1728 не дала позитиву. Сміття взагалі не вивозять, хоча проїзд до баків із сміттям розчистили. Пташки та собаки розносять нечистоти по всьому двору", - пише у спільноті Вилка Мікс Рівне  рівнянин Ярослав Силиванюк.

Ярослав Саливанюк

Ярослав Саливанюк

На сторінці Рівненської міської ради опублікували інформацію, що у «КАТП-1728» залучають приватну техніку для вивезення сміття. Так, сьогодні у дворах рівнян працювали два навантажувачі, три самоскиди.

"На маршрутах працюють 5 бортових ЗІЛів, 5 тракторів, 11 сміттєвозів (ще три сміттєвози перебувають в ремонті), - пояснює ситуацію начальник «КАТП-1728» Сергій Марчук. - Хоча працівники підприємства працюють у посиленому режимі, цілодобово, все ж є проблема – це час, який витрачають на одну точку, особливо у дворах. У теперішніх умовах комунальникам потрібно у п’ять разів більше часу, ніж зазвичай".

Попри складнощі, працівники підприємства обіцяють не оминути жодного двора. Адже усі зацікавлені у результаті й хочуть бачити місто чистим.

Ми писали раніше: Третяк попросив рівнян розчистити під`їзди до сміттєвих баків

Читайте також