"Соборна Україна очима дітей": вихованці Рівненського ПДМу долучилися до Естафети єднання

Рівненський Палац дітей та молоді сьогодні, 16 січня, долучився до Всеукраїнської акції "Естафета єднання", яка стартувала 1 грудня 2018 у Фастові, що на Київщині. Саме там 100 років тому було розроблено проект Акту Злуки про об'єднання ЗУНР і УНР. Відтак, нині у кожній області діти заповнюють книгу "Соборна Україна очима дітей". Школярі зображують особливі символи своєї області, за якими регіон впізнають у різних куточках України.

"Залучаються діти до творення цієї книги, які по-своєму відображають те, що, як вони вважають, варто розмістити у цій книзі. На нашій сторінці буде не тільки Пересопницьке Євангеліє, а ще й Острог. Пересопницьке Євангеліє, на якому кожен президент складає присягу і так само Острог - колиска освіти всієї східної Європи", - розповів начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА Григорій Таргонський.

Ескізи малюнків, які наносять вихованці Рівненського Палацу дітей та молоді:

З Рівного книгу Укрпоштою доставлять до Житомира. Такий вибір підприємства поштового зв'язку теж є символічним.

"Саме Укрпошта була тим місточком, яка єднала людей, незважаючи на обставини. Ми листувалися, ми перевозили посилки і будемо робити так далі. Це дуже делікатне доручення. Усі малюнкі цінні, які наносять наші творці, ми оберігаємо, запаковуємо", - зазначила заступник директора Рівненської дирекції ПАТ "Укрпошта" Любов Бунь.

У кожній області під час нанесення зображень запалюють свічку Вифлеємського вогню миру, яку передають разом із книгою.

Декілька зображень із книги:

Повністю укомплектовану книгу презентують у Києві на Софійській площі 22 січня - у День сторіччя Соборності України. 

Читайте також