Сьогодні абітурієнти складатимуть ЗНО з української мови і літератури

Фото - ілюстративне/відкриті джерела

У вівторок, 30 червня, основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання 2020 року продовжиться обов'язковим для усіх учасників тестуванням з української мови і літератури. Про це інформує osvita.ua.

Для участі у тестуванні зареєстровано майже 370 тисяч учасників. Проведення тесту розпочнеться об 11 годині. Вхід до пунктів тестування триватиме до 10:50.

Для уникнення скупчень біля входу до пункту тестування допуск учасників до пункту розпочинатиметься о 9:50. У запрошенні-перепустці кожного учасника зазначено проміжок часу, протягом якого йому рекомендовано прибути до пункту тестування і пройти процедуру допуску.

Перед входом до пункту тестування учасникам вимірятимуть температуру тіла та перевірять наявність ознак респіраторного захворювання.

Учасникам ЗНО необхідно обов'язково роздрукувати запрошення-перепустку, що розміщена на інформаційній сторінці учасника. Також для допуску до пункту тестування необхідно мати при собі оригінал сертифіката учасника ЗНО та оригінал документа, серія та номер якого зазначені в Сертифікаті.

Окрім того, учасникам рекомендовано взяти із собою 2–3 ручки з чорнилом насиченого чорного кольору та пляшечку з питною водою без етикетки

Тест зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури складається із завдань трьох форм.

Загальна кількість завдань тесту – 58, на їх виконання учасникам буде відведено 180 хвилин.

Результат виконання завдань №1-33 частини «Українська мова» та №58 частини «Власне висловлення» буде зараховуватися, як державна підсумкова атестація з української мови для учасників, які виявили цього року виявили бажання зарахувати результат ЗНО як ДПА.

Результат виконання завдань всього тесту буде використовуватися під час прийому до закладів вищої освіти.

Максимальна кількість тестових балів, яку може отримати учасник ЗНО з української мови, правильно виконавши всі завдання №1-33 та №58, що будуть зараховуватися як державна підсумкова атестація, дорівнює 68 тестовим балам.

Максимальна кількість тестових балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання сертифікаційної роботи з української мови і літератури - 104 бали.

Читайте також