Сьогодні відзначають Всесвітній день тварин

Щороку 4 жовтня міжнародною спільнотою відзначається Всесвітній день тварин. Це свого роду заклик людству до відповідальності, привернення суспільної уваги до збереження і захисту тварин, їх хиткого становища на межі зникнення. Про свято нагадав Рівненський зоопарк на своїй сторінці у Фейсбук.

Ідею Міжнародного дня тварин у 1925 році вперше проголосив німецький письменник та зоозахисник Генріх Ціммерманн. Він активно просував свою концепцію, і в 1931 році міжнародним конгресом прихильників руху захисту прав тварин, який проходив у Флоренції (Італія) було ухвалено оголосити 4 жовтня всесвітнім днем тварин. Дату обрали на честь відомого католицького священника Франциска Ассізького, який вважається покровителем тварин - 4 жовтня день його пам’яті.

Щорічно в цей день у 66 країнах світу проводяться різного роду акції, заходи, спрямовані на збереження та відновлення тваринного світу. Адже згідно із статистикою, щодня з лиця Землі зникає близько 70 видів представників флори і фауни. Зоозахисники закликають відмовитися від необдуманого знищення тварин заради задоволення своїх, не завжди обдуманих, потреб.

Це свято - також привід згадати про своїх домашніх улюбленців, про нашу відповідальність перед тими, хто став невід’ємною частиною у житті кожного з нас.

Читайте також