Сотні контактних: хворі на коронавірус відвідували богослужіння і зібрання на Рівненщині

Як повідомили на брифінгу в Рівненській ОДА, в нашій області наразі у дев'ятьох осіб підтвердилось інфікування коронавірусом. Спочатку у двох жінок експрес-тести показали позитивний результат. Потім перевірили ще 6 пацієнтів, які лежали у інфекційному відділенні у Сарнах. А також померлу матір однієї із цих жінок. 

Усі 8 осіб та померла – із Тинного Сарненського району. Вік хворих - від 40 до 75 років. Це три чоловіки і шість жінок

На виїздах із села встановили пости, заборонили лишати село. Встановлюють усі зв’язки і  контакти. Однак, як зазначив головний санітарний лікар Рівненської області Роман Сафонов, вони контактували зі сотнями осіб.

«Більшість інфікованих – особи, які відвідували зібрання та богослужіння. Роботи у  епідеміологів буде багато. Це сотні контактних, яких треба відстежити. Це робота не одного дня», - зазначив Роман Сафонов.

Спеціалісти лабораторного центру відібрали зразки біологічного матеріалу в усіх восьми хворих, які перебувають в інфекційному відділенні у Сарнах.

«Перші інфіковані цілком очікувані. Рівненщина не стоїть осторонь пандемії. Це не привід для паніки. Це привід для того, аби ще жорсткіше виконувати усі необхідні заходи  для убезпечення себе від хвороби», - додав головний санлікар.   

 

Читайте також