Спецкомісія проінспектувала Катеринівську колонію на Рівненщині

фото ілюстративне

Проінспектовано діяльність Катеринівської виправної колонії(№ 46) Органами прокуратури проводиться системна робота з питань нагляду за дотриманням прав засуджених осіб у місцях позбавлення волі, зокрема з питань дотримання вимог режиму, соціально-побутового та матеріально-технічного забезпечення засуджених, дотримання їх трудових прав та права на медичне забезпечення, а також з інших питань.

Так 14 листопада перший заступник керівника Сарненської місцевої прокуратури Ярослав Баглєй прийняв участь у проведенні виїзного засідання спостережної комісії Рівненської ОДА на базі ДУ «Катеринівська виправна колонія № 46» з питань вивчення стану матеріально-побутового забезпечення засуджених, умов їх праці та навчання, організації соціально-виховної роботи.

Комісія оглянула умови утримання засуджених, стан їх побутового, медичного та санітарного забезпечення, а також відвідала зону проживання засуджених, сектор максимального рівня безпеки, харчоблок, медичну частину, виробничу зону, приміщення ДІЗО та карцеру, перевірила умови праці.

Під час здійснення особистого прийому скарги з приводу порушення прав, умов та режиму утримання, соціально-побутового чи медико-санітарного забезпечення від засуджених не надходили.

Після завершення огляду території виправної колонії, її житлових, господарських та виробних будівель члени комісії підвели підсумки, визначили ряд пріоритетних напрямків роботи.

Питання дотримання прав ув'язнених в установах виконання покарань перебуває на постійному контролі прокуратури.

За матеріалами Сарненської місцевої прокуратури Рівненської області

https://sarnyprok.rv.ua

Читайте також