Спочатку заборонили, тепер дозволили: у Володимирці завтра працюватиме ринок

Фото - Володимирець.City

Другого квітня на засіданні комісії із питань ТЕБ і НС Володимирецької селищної ради прийняли рішення посилити карантинні обмеження на території громади. Зокрема, це стосувалось роботи ринку «Меркурій».

Тоді вирішили призупинити роботу ринку, на який мешканці Володимирця і найближчих сіл збираються щоп'ятниці. Відповідно до рішення комісії ТЕБ і НС, 9-го та 16-го квітня базару не повинно було бути.

Однак, сьогодні знову відбулось засідання комісії, на якій дозволити роботу ринку завтра, 9-го квітня.

Напередодні до комісії звернулись підприємці. Вони переконані, що закриття ринку вбиває малий бізнес.

У селищній раді зазначають, що базари сьогодні працюють в Зарічному, Вараші, Дубровиці, а там ситуація з COVID-19 подібна.

«Також торгівці вважають, що ринки безпечніші за магазини, адже торгівля там виключно на відкритому повітрі, відтак ризик зараження нижчий. Покупці ж, які не матимуть змоги купити необхідні товари на базарі, все одно підуть у магазин. А перед Великоднем люди купуватимуть багато, тому ринок, навпаки, надаючи альтернативу, дозволить зменшити скупченість у магазинах», - йдеться у повідомленні.

Тож завтра у Володимирці базар буде – за умови дотримання карантинних обмежень, таких як носіння масок, використання санітайзерів, температурний скринінг продавців та застосування мегафонів для сповіщення щодо необхідності дотримання карантинних обмежень.

Чи буде працювати «Меркурій»16-го квітня, вирішать на комісії наступного тижня.

 

Читайте також