Спорт на карантині: чи варто порушувати обмежувальні заходи задля тренувань?

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

Задля запобігання поширення коронавірусної інфекції в Україні запровадили карантинні обмеження. Українцям заборонено виходити з дому без нагальної потреби. Однак, це не заважає багатьом виходити в парки на пробіжки та тренуватися на стадіонах.

Тренер Андрій Хомицький розповів «24 каналу», чи варто порушувати карантин задля тренувань та що необхідно знати про тренування вдома.

"Починають хворіти люди різного віку і багато чого не можна передбачити. Саме тому я з колегами і клієнтами вирішив, що ми тренуватимемось вдома", – зауважив Хомицький.

Проводьте тренування у домашніх умовах

"Одні кажуть, що вірус передається повітряно-крапельним шляхом. Поширюється й така інформація, що COVID-19 залишається у повітрі. Тобто людина постійно буде знаходитись у стані стресу. Ми виходимо на тренування і воно вже стає не таким легким і кайфовим. не ті відчуття", – пояснив тренер.

Завжди перед тренування провітрюйте кімнату

"Не важливо, яке це тренування – ми завжди виконуємо його у провітреній кімнаті з привідчиненим вікном", – сказав Хомицький.

Не перевантажуйте себе

"Якщо дати занадто багато спортивних навантажень людині, або навіть професійному спортсмену, – імунітет знижується. Це правда", – зауважив Андрій Хомицький.

Не робіть важкі тренування, якщо ви – початківець

"Під час самого тренування ділимо навантаження: для людей, які мають середній рівень підготовки, низький і високий", – розповів тренер.

Читайте також