Справи Майдану: суд заарештував екскомандира львівського "Беркуту"

Суд задовольнив апеляційну скаргу прокурорів та взяв під варту колишнього командира львівського «Беркуту» Ростислава Пацеляка без права внесення застави. 

Про це повідомляють в Офісі генпрокурора. 

Його арештували у залі суду.

За даними слідства, 18 лютого 2014 року експравоохоронець, на виконання явно злочинного наказу, для залякування населення організував вчинення підпорядкованими співробітниками терористичного акту. Його метою було перешкоджання масовому руху мітингувальників з Майдану Незалежності до Верховної Ради України.

Експравоохоронець забезпечив без відповідних підстав і з порушенням норм чинного законодавства невибіркове застосування підпорядкованими співробітниками МОП «Беркут» спеціальних засобів та вогнепальної зброї.

Такі його дії призвели до вбивств 3 мітингувальників, спричинення тяжких тілесних ушкоджень - 5, середньої тяжкості – 43, легких – 77.

На цей час за вказаними подіями до кримінальної відповідальності притягнуто ряд керівників органів внутрішніх справ, які безпосередньо організували вчинення зазначених злочинів, у тому числі колишнього Міністра внутрішніх справ України, його заступника, керівництво ГУМВС України в м. Києві, а також виконавців із числа співробітників МОП «Беркут».

Читайте також