Справу Сергія Стрільця, якого звинувачують у катуванні, досі розглядають у суді

https://rv.suspilne.media

Справу колишнього підполковника Сергія Стрільця, – учасника АТО, якого звинувачують у катуванні та перевищенні службових обов’язків, – слухали упродовж двох днів у суді міста Кремінна на Луганщині. Про це повідомляє Суспільне. 

Разом зі Стрільцем по цій справі судять ще двох рівненських військових: Олександра Горбачова та Івана Васюка. Засідання відбувалося в режимі відеоконференції. Сергій Стрілець, його захисних та дружини 2-х інших військових перебували у залі Рівненського міського суду.

Під час розгляду справи сторона обвинувачення заявила клопотання щодо долучення до справи доказів, отриманих в результаті негласних слідчих дій правоохоронцями Луганщини, а також проведення військової експертизи, яка має визначити, чи діяли в межах своїх повноважень Сергій Стрілець та його підлеглий Іван Васюк.

Як розповів нашим журналістам Сергій Стрілець, нині він перебуває під заставою. Понад 200 тисяч гривень внесли у вересні 2018 року. До того чоловік рік і два місяці перебував під вартою в Старобільському СІЗО. Олександр Горбачов під вартою на Луганщині з червня 2017 року.

На фото Сергій Стрілець

– До травми, поки мене не збила машина, їздив на кожне судове засідання і дав свої покази в суді. Із 52-х свідків, які були заявлені, лише кілька чоловік нібито стверджували, що я наносив по одному удару в різних місцях, а до цього ці ж свідки в суді під присягою в 16-му році говорили, що я його не бив. Мене зараз звичнувачують у викраденні автомобіля (не пам’ятаю номера статті), катуванні, позбавленні волі і перевищенні службових обов’язків, – розказав обвинувачений Сергій Стрілець.

На фото Алла Цимбалюк

– В даному кримінальному провадженні він знаходиться під вартою не по цьому провадженню. По цьому йому змінили під заставу 200 тисяч. А під вартою тримають по іншому кримінальному провадженні, яке відбувається в Лисичанському міському суді. Пов’язані між собою, було одне провадження, але їх роз’єднали, бо там провадження по 115 статті – вбивство, артилериста ЛНР. Заплутана історія, буде розбиратися суд. Маємо наразі таку картину. Боремося довгий час, просимо зміну запобіжного заходу, – каже дружина Олександра Горбачова Алла Цимбалюк.

Розгляд цієї справи продовжать на засіданні, яке має відбутися 28-го лютого.

Нагадаємо, Сергію Стрільцю, Олександру Горбачову та Івану Васюку інкримінують перевищення службових обов’язків та катування людини в зоні АТО, що сталося в 2014-му році. У 2015-му році на Луганщині проти них відкрили кримінальну справу і почали судити заочно. Справу розглядає суд в місті Кремінна. У січні 2016-го Сергія Стрільця взяли під варту і відправили у СІЗО в Старобільську.

Згодом він заплатив заставу і повернувся у Рівне. Вдруге під варту Сергія Стрільця взяли влітку 2017-го року. У вересні минулого року Стрілець вдруге заплатив заставу. 

Читайте також